3 σημάδια ότι είναι ο άνδρας που θα κάνεις σχέση

26 Ιουνίου 2015

Αρμονικές συντροφικές ή συζυγικές σχέσεις θα έχεις όταν υπάρχει χημεία στα τρία επίπεδα:

- Επικοινωνία.

- Συντροφικότητα.

- 'Ερωτας.

Χημεία σημαίνει να ρέει η αγάπη μεταξύ σας αρμονικά. Δηλαδή, να βιώνετε τη σχέση ο ένας πλάι στον άλλον, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα αρνητικά συναισθήματα όπως είναι η ζήλια και τα αρνητικά λόγια που καταλήγουν σε καυγάδες.

Επικοινωνία στη συντροφική σχέση σημαίνει:

Να σου αρέσει να μιλάς και να ακούς τον/ την σύντροφό σου.

Να σου αρέσει να κάνετε πράγματα ΜΑΖΙ.

Να μην ενοχλείται ο ένας από την παρουσία του άλλου και να αισθάνεστε το ίδιο καλά όταν παραμένετε στη σιωπή ή ασχολεί-ται ο καθένας με τη δραστηριότητα που επιλέγει.

• Όταν τον αντικρίζεις να αντιλαμβάνεσαι αμέσως τις συναισθηματικές αποχρώσεις που αισθάνεται, είτε προέρχονται από ευχάριστα γεγονότα είτε από δυσάρεστα.

Η επικοινωνία στη συντροφική ή συζυγική σου σχέση λειτουργεί αρμονικά όταν:

- ξεδιπλώνεις τις πτυχές του εαυτού σου στον άλλον,

• αναθεωρείς τις πεποιθήσεις σου,

• τις  ιδέες σου.

• τον τρόπο της ζωής σου,

• τις ανάγκες σου.

« τα όνειρα σου,

• κάνεις καινούρια σχέδια με τον/ την σύντροφό σου και προχωράτε μαζί.

Το αποκορύφωμα της επικοινωνίας είναι όταν δεν βρίσκεσαι κοντά και καταλαβαίνεις αν τον κατακλύζουν χαρούμενα συναισθήματα ή περνάει στενοχώριες. 

Αυτά που θα δώσουν στην επικοινωνία σου με τον/την σύντροφο ή σύζυγό σου χαρά και διάρκεια, είναι η καλή σου διάθεση και το χιούμορ.

Συντροφικότητα είναι η ανάγκη που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι να είμαστε με κάποιον, για να μοιραζόμαστε τις χαρές και να αντιμετωπίζουμε μαζί τις όποιες αντιξοότητες φέρνει η ζωή.

Η συντροφικότητα χωρίς στόχο, δηλαδή, για ποιο λόγο είμαστε μαζί, ποια είναι η ωφέλεια του να είμαστε μαζί, χωρίς χαρούμενη διάθεση και ευχάριστες εκπλήξεις, μπορεί να καταλήξει να είναι ανιαρή.

Έρωτας είναι η ανάγκη να ενώνεσαι με τον/ την σύντροφό σου μέσα σε μια πανδαισία τρυφερών συναισθημάτων, για να του ή της προσφέρεις σωματική ευχαρίστηση και νοητική εκτόνωση.

Η χημεία στον έρωτα βασίζεται σε μια απλή συνταγή, την οποία αντιγράφω από ένα παλιό λαϊκό τραγούδι: "Και του κάνω τα δικά του και μου κάνει τα δικά μου”.

Αν την ώρα που είσαι ερωτικά με τον/ την σύντροφο η σύζυγό σου, δεν εμπνέεστε να κάνετε ο ένας στον άλλον αυτά που σας ευχαριστούν, σημαίνει ότι δεν έχετε ούτε ερωτική αλλά ούτε και συντροφική χημεία. Στην περίπτωση αυτή αναρωτήσου:

- Μου αρέσει να δίνω ευχαρίστηση στον ή στην σύντροφό μου, κάνοντας αυτά που θέλει στη συντροφικότητα και στον έρωτα;

- κάνει αυτά που θέλω για μένα;

Όταν η συντροφικότητα ή ο έρωτας γίνονται ανιαρά, τότε αρχίζει η προσοχή του ενός ή και των δύο συντρόφων να φεύγει από το πρόσωπο που ορκιζόταν όχι θα είναι για πάντα μαζί και αναζητά στιγμιαίες και εφήμερες, αλλά ακόμα και μόνιμες σχέσεις με κάποιο άλλο πρόσωπο.

 

Από το βιβλίο του Π. Σιδέρη Δυναμικός Τρόπος Ζωής 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +107680+59 - adTechUnit 3