Σοκ από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία: Βρέθηκε αποκεφαλισμένος άνθρωπος!

26 Ιουνίου 2015

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια, πιθανόν τζιχαντιστικής, επίθεσης σε βιομηχανική μονάδα στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ, κοντά στη Λυών.
 
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, o επικεφαλής μίας επιχείρησης που εδρεύει στο προάστιο, βρέθηκε αποκεφαλισμένος κοντά στο εργοστάσιο, ενώ δύο άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά. 

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι το κεφάλι του άνδρα που δολοφονήθηκε βρέθηκε σε έναν φράκτη και πάνω του υπήρχαν γραμμένες αραβικές λέξεις. 

Δύο άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, το ένα από τα οποία είναι ένας 35χρονος άνδρας που συνελήφθη στον τόπο της επίθεσης και είναι γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ανοίξει φάκελο στο διάστημα από το 2006 έως το 2008 για τον συλληφθέντα 35χρονο ως ύποπτο για "ριζοσπαστικοποίηση" και έχοντα "σχέση με το σαλαφιστικό κίνημα", όμως το εν λόγω πρόσωπο δεν είχε ποινικό μητρώο. Ο υπουργός είχε προσθέσει πως το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Γιασίν Σαλχί και προέρχεται από την περιοχή της Λυών.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

www.real.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ