Ισχυροί άσοι από Ιαπωνία, Νορβηγία

142. ΟΥΡΑΒΑ-ΝΙΙΓΚΑΤΑ 1 1.50
Οτι και να γίνει σε αυτό το ματς η γηπεδούχος κατακτά τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας του πρώτου γύρου στην Ιαπωνία απολύτως δίκαια κρίνοντας από τις εξαιρετικές εμφανίσεις της. Εντός δεν παίζεται η Ουράβα με οκτώ τρίποντα σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Απέχει πέντε βαθμούς από την δεύτερη Χιροσίμα και θέλει μόνο τη νίκη για να τη διατηρήσει και ενδεχομένως να αυξήσει τη διαφορά με το κλείσιμο της 17ης αγωνιστικής. Χωρίς απουσίες βασικών έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος δεν έχει νικήσει ποτέ την τελευταία δεκαετί στο “Σαϊτάμα Στάντιουμ”. Η Νιιγκάτα από το 2005 και έπειτα μετρά οκτώ ήττες και μόνο δύο ισοπαλίες. Στην προτελευταία θέση του πίνακα εμφανίζει πολλές αδυναμίες ειδικά στην ανασταλτική λειτουργία.
172. ΓΚΑΪΣ-ΑΣΙΡΙΣΚΑ ΟΒΕΡ 1.80
Ατυχη η Γκάις στον προηγούμενο αγώνα για το πρωτάθλημα της Β’ Σουηδίας καθώς έχασε τον πόντο της ισοπαλίας στην εκπνοή των καθυστερήσεων. Η ήττα με 3-2 στην έδρα της Λιουνγκσίλε την κράτησε κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού συνεπώς σήμερα θα επιδιώξει μόνο τη νίκη κόντρα στην Ασιρίσκα η οποία έχει τον ίδιο στόχο: να ξεφύγει γρήγορα από την κόκινη γραμμή.
Εντός οι γηπεδούχοι δείχνουν θαυμαστή επιθετικότητα όπου σε συνδυασμό με τα εμφανή αμυντικά προβλήματα φέρνουν σχεδόν πάντα μεγάλα σκορ. Εφτασαν τα πέντε όβερ τις έξι τελευταίες αγωνιστικές όπου μάλιστα τα τέσσερα από αυτά είχαν σύνολο τερμάτων 4-6!
Ηταν καλή η φιλοξενούμενη υποδεχόμενη την προηγούμενη αγωνιστική το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στη Β’ Σουηδίας. Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ κατάφερε να ισοφαρίσει για να ηττηθεί άδικα με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό. Δείχνει σημάδια επιθετικότητας τελευταία συνεπώς δεν είναι καλή επιλογή το καλοπληρωμένο όβερ.
184. ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΜΟΛΝΤΕ 1 1.70
Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχουν οι ασταμάτητοι γηπεδούχοι οι οποίοι δε’ιχνουν από νωρίς ότι είναι σε θέση να πάρουν τα σκήπτρα από την περσινή πρωταθλήτρια Νορβηγίας την οποία υποδέχονται σήμερα. Η Ρόζενμποργκ δεν κρατιέται με τίποτα στην φετινή Τιπελίγκεν καθώς έπειτα από 13 αγωνιστικές και με απολογισμό 10-2-1 προηγείται στην κατάταξη έχοντας πέντε πόντους διαφορά από την δεύτερη Σταμπάεκ. Μεσοβδόμαδα διέλυσε με 7-1 την Τρομστάλεν για το θεσμό του Κυπέλλου παίζοντας με πολλούς αναπληρωματικούς.
Η Μόλντε δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το έδειξε στο 0-0 με τη Βαλερένγκα. Λίγες φάσεις, πρόβλημα στη δημιουργία, γενικώς εικόνα ομάδας που ακόμη ψάχνεται. Εχει καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια στο “Λέρκενταλ” αλλά αυτό το στοιχείο δεν επαρκεί για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την καυτή έδρα της πρωτοπόρου.

Σχετικά άρθρα