«Να περιορίσουμε τα λάθη και να απολαύσουμε το Παγκόσμιο»

«Αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε είναι να περιορίσουμε τα λάθη μας και να απολαύσουμε την διοργάνωση», τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, προπονητής της Εθνικής Εφήβων, μετά την νίκη της ελληνικής ομάδας επί της Νότιας Κορέας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 του Ηρακλείου Κρήτης.
«Κρατάμε ότι όλα τα παιδιά είχαν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, πάθος και διάθεση», σχολίασε αρχικά ο Παπαθεοδώρου και επισήμανε: «Αυτό μπροστά στον πολύ κόσμο που υπήρχε στο γήπεδο τους δημιούργησε άγχος, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες χαμένες κατοχές ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Το διορθώσαμε, ηρεμήσαμε, βελτιωθήκαμε μέσα από την άμυνα και περάσαμε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι να περιορίσουμε τα λάθη μας και να απολαύσουμε τη διοργάνωση».
«Θα έκανα μια παράκληση σε όλους: τα παιδιά έχουν ένα πολύ μεγάλο βάρος», συνέχισε ο κόουτς της Εθνικής Εφήβων και υπογράμμισε: «Ακούνε για μετάλλια και προκρίσεις, θέλουν πολύ να πετύχουν, αλλά αυτό τους δημιουργεί ένα μεγάλο βάρος. Όσο πιο πολύ ευχαριστηθούν το παιχνίδι, τόσο καλύτερα θα παίξουν. Έχουν δυνατότητες, θέλουν και πιστεύω πως θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ».
«Καλύτερα από ότι σήμερα»
«Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι τελείως διαφορετική ομάδα, με μεγάλα κορμιά, πολύ δυνατά παιδιά, είναι μια ομάδα που παίζει αμερικάνικο στυλ παιχνιδιού, με πολλά ντράιβ, ντρίμπλες και άλματα», δήλωσε ο Παπαθεοδώρου για τον αυριανό (28/6, 20:30) αντίπαλο της ελληνικής ομάδας και σημείωσε: «Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ότι σήμερα για να νικήσουμε. Έχουμε εικόνα από το ματς με τη Σερβία, τους έχουμε δει και σε κάποια φιλικά. Το σημαντικό είναι τα παιδιά τα δικά μας να είναι σε καλή κατάσταση, να βάλουν το σώμα τους γιατί το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σκληρό και πιστεύω πως θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα». 

Σχετικά άρθρα