Άλλο (αμυντικό) επίπεδο

Οι μεταγραφές είναι λαχεία που άλλοτε βγαίνουν κι άλλοτε όχι. Ο,τι κι αν αναφέρουν τα βιογραφικά, ό,τι κι αν λένε οι ειδικοί, ό,τι κι αν γράφει ο Τύπος, η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα κάθε μεταγραφής κρίνεται μέσα στο γήπεδο.

Το χορτάρι είναι ο καθρέπτης για κάθε παίκτη -σπουδαίο ή άσημο- ανεξαρτήτου φήμης και ονόματος. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού, που φαινομενικά μοιάζουν εξαιρετικές, άπασες θα δώσουν απαντήσεις εντός των γραμμών του γηπέδου…

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία για ένα πράγμα όσον αφορά την οπισθοφυλακή του Παναθηναϊκού: Οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να την υπηρετήσουν είναι κατά πολύ ανώτεροι απ’ όσους βρίσκονταν στο περυσινό ρόστερ. Αρα, έστω κι ως αφετηρία, το Τριφύλλι ξεκινά από μια πολύ καλύτερη βάση καθώς τα υλικά που έχει στα χέρια του ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου είναι σαφώς πιο ποιοτικά.

Ας δούμε τα δεδομένα:

Τέρμα: Δεν υπάρχει αλλαγή καθώς ο Στιλ παραμένει στο ρόστερ όπως και ο Κοτσόλης μαζί με τον νεαρό Αναγνωστόπουλο. Η διαφορά ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι ο Στιλ έχει προσαρμοστεί πια στο ελληνικό παιχνίδι και στους ρυθμούς του Παναθηναϊκού. Αρα και υπό αυτή την έννοια το Τριφύλλι βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο στα γκολπόστ.

Δεξί Μπακ: Από το περυσινό δίδυμο Μπούρμπου-Τριανταφυλλόπουλου και τον Σπυρόπουλο που βρισκόταν μονίμως εκτός πλάνων, ο Παναθηναϊκός πέρασε στην εποχή Βέμερ. Ουσιαστικά έβαλε στη μηχανή του έναν έμπειρο Γερμανό δεξιό οπισθοφύλακα με παραστάσεις από την Μπουντεσλίγκα κρατώντας ως εναλλακτικές τον Μαρινάκη και τον Μπούρμπο. Αν μη τι άλλο αυτό είναι μεγάλη πρόοδος.

Αριστερό μπακ: Σταθερό παρέμεινε το δίδυμο Νάνο-Χουχούμη, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες έχοντας πάρει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Στόπερ: Η απώλεια του Σίλντενφελντ είναι σίγουρα σημαντική καθώς ο Κροάτης έπαιζε σημαντικό ρόλο και στα αποδυτήρια της ομάδας. Ωστόσο αντ’ αυτού έρχεται ο Ισπανός Σάντσεθ με παρουσία σε υψηλό επίπεδο στην Πριμέρα. Συν τις άλλοις είναι πιο ταχύς, πιο επιθετικός, πιο aggressive, ενώ ενδεχομένως είναι εξίσου καλός με την μπάλα στα πόδια έχοντας παίξει και δεξί μπακ. Μάλλον υστερεί στο ψηλό παιχνίδι, αλλά σε αυτό τον τομέα σίγουρα θα δώσει σημαντικές λύσεις ο Ταυλαρίδης, ο οποίος προστέθηκε στην ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και ο νεοαποκτηθείς Δανός Θελάντερ, ο οποίος θα προσθέσει ακόμη περισσότερο νεύρο, δυναμισμό και ύψος στα μετόπισθεν του Τριφυλλιού. Παράλληλα, παραμένουν στο δυναμικό και ο ανεβασμένος Κουτρουμπής αλλά και ο Τριανταφυλλόπουλος. Είναι σαφέστατη η άνοδος του αγωνιστικού επιπέδου των κεντρικών αμυντικών.

Αμυντικό χαφ: Τα λόγια και οι συγκρίσεις περιττεύουν. Πέρυσι ήταν ο Μέντες με τον Λαγό οι δύο που προορίζονταν για την θέση του βασικού αμυντικού μέσου, εφέτος είναι ο σούπερ σταρ Εσιέν. Γίνεται αντιληπτό ότι οι Πράσινοι έχουν εκτοξευτεί στη συγκεκριμένη θέση αρκεί ο Γκανέζος να κάνει τα… βασικά. Ο Λαγός μόνο οφέλη θα έχει δίπλα του, όπως και όλη η υπόλοιπη ομάδα που θα εμπνέεται από την παρουσία του πρώην άσου της Τσέλσι. Επίσης, υπολογίζεται και ο Κουτρουμπής, ο οποίος έκανε εξαιρετικά παιχνίδια στο φινάλε της σεζόν…

Σχετικά άρθρα