Κρίσιμη μέρα σήμερα για τη δίκη της Χ.Α.

29 Ιουνίου 2015

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Από το πρωί η δίκη συνεχίστηκε με  δευτερολογίες συνηγόρων υπεράσπισης στο μείζον θέμα του δικαιώματος παράστασης πολιτικής αγωγής  .
Κάποιοι εκ των συνηγόρων ζήτησαν πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου να αγορεύσουν συμπληρωματικά απαντώντας στους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής.
Όταν οι  δευτερολογίες ολοκληρώθηκαν το δικαστήριο διέκοψε για  μια ώρα προκειμένου να  αποφανθεί σχετικά.

Μιχαλόλιας: «Είναι πολιτική, μεθοδευμένη η δίωξη σε βάρος Μιχαλολιάκου και των βουλευτών στην οποία δυστυχώς συνήργησαν κι άλλοι». 

Τι υποστήριξαν

Ο Βασίλης Καπερνάρος, συνήγορος του Νικ.Κούζηλου, λαμβάνοντας το λόγο διαμαρτυρήθηκε για τον χαρακτηρισμό «δολοφονία» εκ μέρους συνηγόρων πολιτικής αγωγής.


Στις  έντονες διμαρτυρίες των συγγενών του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι παρίστανται στο δικαστήριο σε κάθε συνεδρίαση και φώναξαν από το ακροατήριο «σχέδιο είχε» ( για τον Ρουπακιά), ο κος Καπερνάρος διευκρίνισε: 
«Οι συγγενείς έχουν κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίζουν δολοφονία την ανθρωποκτονία, όχι όμως και οι συνήγοροι. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στα νομικά». 

Επί της ουσίας του ζητήματος που εξετάζεται  ο  Βασίλης Καπερνάρος επικαλούμενος σχετική νομολογία επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δεν νομιμοποιείται η παράσταση πολιτικής αγωής σε βάρος όσων κατηγορούνται για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης αλλά δεν ααντιμετωπίζουν άλλες  κατηγορίες σε σχέση με τα υπό διερευνηση διαπραχθέντα αδικήματα.


«Δεν έχουμε κανένα σχετιζόμενο κακούργημα γι αυτούς», είπε.


 Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο, επικαλέστηκε την μειοψηφία του εισηγητή του παραπεμπτικού βουλεύματος για να υποστηρίξει ότι ο εντολέας του κακώς διώκεται για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Μιχαλόλιας: «Είναι πολιτική, μεθοδευμένη η δίωξη σε βάρος Μιχαλολιάκου και των βουλευτών στην οποία δυστυχώς συνήργησαν κι άλλοι». 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ