Κι αν το έβαζε ο Φάνης; (video)

29 Ιουνίου 2014
Με την περηφάνια στα ύψη για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, η Εθνική μας ομάδα έφτασε μια ανάσα από τη συμμετοχή της και στα προημιτελικά του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος. Οι “μαχητές” του Φερνάντο Σάντος βγήκαν στην Αρένα Περναμπούκο του Ρεσίφε για να αντιμετωπίσουν την Κόστα Ρίκα, έχοντας στο πλευρό τους αρκετούς ηρωικούς Έλληνες οπαδούς. Από το πρώτο λεπτό και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η “γαλανόλευκη” κατάφερε όχι μόνο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ορέστη Καρνέζη αλλά και να απειλήσει, με αποκορύφωμα τη μεγάλη ευκαιρία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Χοσέ Χολέμπας από τα αριστερά. Στο δεύτερο μέρος οι Κοσταρικανοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Εθνική αφού στο 52′ ο Ρουίζ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδράνεια στην ελληνική άμυνα και άνοιξε το σκορ. Παρά τη ψυχρολουσία από το γκολ το ηθικό των Ελλήνων διεθνών δεν πτοήθηκε. Η αποβολή του Ντουάρτε στο 66′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αναπτέρωσε τις ελπίδες και η… καταιγίδα ξεκίνησε. Η “γαλανόλευκη” πίεσε ασφυκτικά και στις καθυστερήσεις μίλησε η ελληνική ψυχή. Ο Γκέκας δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε το σώμα του, έκανε το σουτ, ο Νάβας απέκρουσε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε να… αναπαυτεί στα δίκτυα για το 1-1. Το σκορ παρέμεινε μέχρι το φινάλε και της παράτασης αφού ο εκπληκτικός Νάβας είπε “όχι” στον Κώστα Μήτρογλου σε δύο περιπτώσεις. Στη “ρώσικη ρουλέτα” η… μπίλια έκατσε στους αντιπάλους της Εθνικής, αφού οι ποδοσφαιριστές της Κόστα Ρίκα αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι, ο Φάνης Γκέκας αστόχησε για το 4-4 και ο Ουμάνια έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά του Μουντιάλ.
Οι ενδεκάδες:
Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκαμπόα (76′ Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίαζ, Τεχέντα (66΄Κουμπέρο), Μπόργκες, Ρουίζ, Μπολάνος (83′ Μπρένες), Κάμπελ.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78′ Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης (58′ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (69΄Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Σχετικά άρθρα