Φτιάξτε μόνοι σας το ψωμί της δίαιτας:Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Υλικά για 2 φρατζολάκια</strong></p>
<ul>
<li>600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης σταρένιο</li>
<li>1,5 κ.γ. ξηρή μαγιά</li>
<li>½ κ.γ. αλάτι</li>
<li>1 κ.σ. μέλι</li>
<li>κ.σ. λάδι</li>
<li>χλιαρό νερό περίπου 400 ml ή όσο πάρει</li>
</ul>
<p><strong>Σπόροι για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>1 κ.γ. νιφάδες βρώμης</li>
<li>1 κ.γ. ηλιόσπορος</li>
<li>1 κ.γ. παπαρουνόσπορος</li>
<li>1 κ.γ. σουσάμι</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το μέλι.</li>
<li>Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη</li>
<li>Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και τα σπόρια και ζυμώνουμε ξανά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν μέσα στο ζυμάρι.</li>
<li>Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.</li>
<li>Μέτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 2 φρατζολάκια με τα χέρια μας μήκους 25 εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους σκεπασμένα με πετσέτα.</li>
<li>Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλήσουμε λίγο με αλεύρι την επιφάνεια της λαδόκολλας.</li>
<li>Πριν ψήσουμε αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σπόρους.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά μας για 40 – 45 λεπτά.</li>
<li>Μόλις ετοιμαστούν τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα