Παρέμβαση Γιούνκερ για το δημοψήφισμα (video)

«Θα ήθελα να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει “ναι” στο δημοψήφισμα», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. «Αν πει “ναι” στις προτάσεις που δημοσιεύτηκαν χθες, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν «Οι Ελληνες δεν πρέπει να “αυτοκτονήσουν” γιατί φοβόμαστε τον θάνατο, να πουν “ναι” ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί. Γιατί οι Έλληνες πολίτες είναι υπεύθυνοι και υπερήφανοι για τον εαυτό τους. Ένα “όχι” θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει “όχι” στην Ευρώπη», ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως περιμένει ότι η ευρωζώνη θα συνεχίσει να έχει 19 μέλη.
«Είμαι υπέρ μιας Ευρώπης της υπομονετικής αναζήτησης του κοινού συμφέροντος όχι της αντιπαράθεσης εθνικών συμφερόντων όχι της αντιπαλότητας εθνικών εγωισμών», είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, «δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε».
«Δεν είμαι ευχαριστημένος με το θέαμα που παρουσίασε η Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα. Αισθάνομαι προδομένος».
«Γίνεται λόγος για έγγραφο τελεσίγραφο. Από πού προέρχονται αυτές οι αντιμαχίες, οι προσβολές και αυτοί οι εκβιασμοί;», αναρωτήθηκε ο κ. Γιούνκερ.
«Την Παρασκευή μετά από μήνες συζητήσεων βρισκόμασταν σε ένα τραπέζι προσπαθώντας να βρούμε συμφωνία. Αυτή η προσπάθεια κόπηκε από ένα διάγγελμα για δημοψήφισμα χωρίς να λέγεται όλη η αλήθεια. Εκανα τα πάντα. Προσπάθησα να κάνω τα πάντα και δεν μας αξίζουν οι επικρίσεις που μας γίνονται. Δεν αξίζουν ούτε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες», σημείωσε ο ίδιος.
Δείτε σε video ολόκληρη τη συνέντευξη στο Real.gr

Σχετικά άρθρα