Μάλλον στις 24/7 οι κλήσεις, 31/7 η «πρώτη» της Εθνικής

Πιθανότατα την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα ανακοινώσει ο Φώτης Κατσικάρης τα ονόματα των παικτών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για το Ευρωμπάσκετ. Όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ η πρώτη συγκέντρωση της “γαλανόλευκης” θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου ενώ το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο ΟΑΚΑ.
H εφημερίδα Αγορά είχε το Σάββατο εκτενές αφιέρωμα στη δεξαμενή παικτών που θα χρησιμοποιήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός και το πλάνο αξιοποίησής τους για το Ευρωμπάσκετ. 
Το πρόγραμμα της Εθνικής:
Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών, που θα πάρει μέρος φέτος στο Ευρωμπάσκετ (5-20/9) με πρώτη στάση το Ζάγκρεμπ, για τους αγώνες της πρώτης φάσης, θα γίνει την Παρασκευή 31/7.
Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο ΟΑΚΑ, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει από νωρίς φιλικά παιχνίδια εκτός Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στις 8 Αυγούστου η αποστολή θα ταξιδέψει με προορισμό την Αμβέρσα, όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική Βελγίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 10 Αυγούστου και θα ταξιδέψει στις 13 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά στις 14 και 15 Αυγούστου και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 16 Αυγούστου. Θα ακολουθήσουν δύο τουρνουά σε ελληνικό έδαφος.
Το πρώτο θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, 21-23 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Τσεχίας. Το δεύτερο είναι το καθιερωμένο τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, 27-29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή ακόμη της Τουρκίας, της Λιθουανίας και της Ολλανδίας.
Η ανακοίνωση των ονομάτων των παικτών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία θα γίνει από τον προπονητή της Εθνικής, Φώτη Κατσικάρη, σε συνέντευξη Τύπου για την οποία θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, με πιθανότερη ημερομηνία αυτήν της Παρασκευής 24ης Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα