Τσίπρας: Εάν βγει «ναι», εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού

30 Ιουνίου 2015

"Θα σεβαστούμε την απόφαση και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.  Eγώ όμως δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού" είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ερωτηθείς τι κάνει εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το "ναι".

"Δεν βρέθηκα σε αυτή τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή υπήρχε η επιλογή του ελληνικού λαού να βρεθώ. Όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει αυτή την επιλογή θα είμαι παρών. Θα σεβαστώ την επιλογή και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να γίνει νόμος του κράτους αυτό που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Εντούτοις δεν θα είμαι στην πολιτική μου πορεία παντός καιρού", σημείωσε, "εμείς τις πορείες κάποιων που ξεκίνησαν σοσιαλιστές, μετά έγιναν εκσυχρονιστές, μετά νεοφιλελεύθεροι, μετά μνημονιακοί..."

"Άρα θα παραιτηθείτε και μετά τι θα γίνει...;" ρωτήθηκε εκ νέου. "Σας λέω ότι εγώ δεν είμαι παντός καιρού. Θα γίνει απολύτως αποδεκτή η ετυμηγορία του λαού, όποια και αν είναι αυτή.Μην μου βάζετε λέξεις που δεν είπα. Είπα ότι θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 Διαβάστε περισσότερα στο www.enikos.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Paul Lefevre Geraldy
Η Σκέψη της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy