Μοναδικό calzone με πραλίνα φουντουκιού!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για το προζύμι</strong></p>
<ul>
<li>1 φακελάκι μαγιά</li>
<li>250 γρ. νερό</li>
<li>1 κ.γ. ζάχαρη</li>
<li>140 γρ. αλεύρι</li>
<li>1 κ.γ. ζάχαρη</li>
</ul>
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>85 γρ. σοκολάτα</li>
<li>2 κ.σ. λάδι</li>
<li>σιμιγδάλι για το άνοιγμα</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>μασκαρπόνε</li>
<li>πραλίνα φουντουκιού</li>
<li>σπασμένα φουντούκια προαιρετικά</li>
<li>μπισκότα</li>
<li>2 ώριμες μπανάνες</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ, το νερό, τη μαγιά, 1 κ.γ. ζάχαρη και 140 γρ. αλεύρι . Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.</li>
<li>Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1,5 λεπτό στα 800 watt μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.</li>
<li>Ρίχνουμε στο προζύμι το υπόλοιπο αλεύρι και 1 πρέζα αλάτι αμέσως πριν το χτύπημα.</li>
<li>Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο το ζυμάρι μας και ρίχνουμε μέσα και τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο. Στην αρχή ανακατεύουμε σιγά σιγά και στη συνέχεια δυνατά για 5-6 λεπτά.</li>
<li>Βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο του μίξερ και αν κολλάει βάζουμε αλεύρι στα χέρια για να το ξεφορμάρουμε.</li>
<li>Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.</li>
<li>Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για όση ώρα πάρει, περίπου 1 ώρα.</li>
<li>Ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε το ζυμάρι από πάνω. Το κάνουμε ρολό και το χωρίζουμε σε 6 μέρη με ένα μαχαίρι.</li>
<li>Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με έναν πλάστη και αν κολλάει βάζουμε κι άλλο σιμιγδάλι.</li>
<li>Κόβουμε τις μπανάνες κάθετα σε μικρά κομμάτια.</li>
<li>Παίρνουμε 1 κ.σ. πραλίνα και την απλώνουμε στο ζυμάρι σε διάφορα σημεία.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Ρίχνουμε και 1 κ.σ. μασκαρπόνε. Δε βάζουμε περισσότερη ποσότητα από όσο βάλαμε πραλίνα γιατί θα καλύψει τη γεύση.</li>
<li>Από πάνω βάζουμε λίγο μπισκότο, τα φουντούκια και 2-4 φέτες μπανάνα.</li>
<li>Με ένα πινέλο που το βουτάμε σε νερό απλώνουμε γύρω γύρω στο ζυμάρι και το διπλώνουμε στη μέση.</li>
<li>Ενώνουμε τις άκρες. Τυλίγουμε, γυρνάμε και πιέζουμε κάνοντας ένα στεφανάκι γύρω από κάθε καλτσόνε. Επαναλαμβάνουμε για όλα. Σε κάθε ταψί βάζουμε 3 καλτσόνε. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά με τη σχάρα σε ψηλή θέση μέσα στο φούρνο.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα