Θέλετε να ξετρελάνετε τα παιδιά;....Ζελεδάκια φράουλας

30 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 500 γρ. φράουλες
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. γλυκόζη
  • 1 στικ βανίλιας (τους σπόρους του)
  • 60 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για την αρωματική ζάχαρη

  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
  • ξύσμα από 2 λάιμ για πασπάλισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αναμειγνύουμε τις φράουλες, τα 40 γρ. ζάχαρη και 650 ml νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Σβήνουμε τη φωτιά και κατευθείαν σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το χρώμα τους.
  • Σουρώνουμε το μείγμα σε μία βαθιά κατσαρόλα (θα πρέπει να έχουμε περίπου 850 ml).
  • Προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 116 βαθμούς (μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο) για 15-20 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, βουτάμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για 3-5 λεπτά.
  • Τις στεγνώνουμε, τις προσθέτουμε στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα των 22 εκ. όπου έχουμε στρώσει σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί από 6 ώρες μέχρι και όλη νύχτα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το μείγμα για πασπάλισμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αναποδογυρίζουμε σε μία επιφάνεια κοπής στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και αφαιρούμε και τη μεμβράνη.
  • Κόβουμε σε κυβάκια 4 x 4 εκ. , τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης και το ξύσμα για λάιμ και σερβίρουμε.
  • Τα ζελεδάκια μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι 3 μέρες.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ