Διαφορετικό!Χοιρινό φιλέτο με χουρμάδες και σάλτσα τσαγιού

30 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 500γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε ίσες μερίδες
  • 16 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 2/3 φλιτζανιού τσάι πράσινο, ζεστό
  • 2/3 φλιτζανιού ζωμό κρέατος
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 16 μικρά καροτάκια (baby carrots)
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα όποτε είναι απαραίτητο. Αποσύρετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.

 

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το τσάι και το ζωμό κρέατος μαζί, μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητά τους στο ένα τέταρτο.

 

Βήμα 3

Ρίχνετε για 3 λεπτά τα καρότα και τους χουρμάδες σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφαιρείτε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

 

Βήμα 4

Τοποθετείτε στο πιάτο το φιλέτο και γαρνίρετε με τους χουρμάδες και τα καρότα. Προσθέτετε τη σάλτσα και ραντίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ