Θα τρελαθούν ΟΛΟΙ! Κεφτεδάκια γεμιστά

30 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 φέτα λευκό ψωμί, η κόρα να έχει αφαιρεθεί κομμένη σε κομμάτια
  • 700 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 κ.γ. σπόρους μάραθου
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 24 μπαλάκια μποτσαρέλας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτα (400 γρ. )
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε το  γάλα και το ψωμί σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
  • Προσθέτουμε το χοιρινό κιμά, το μάραθο, το μπούκοβο, το μισό σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα μας και βάζουμε στο κέντρο τους από ένα μπαλάκι τυριού.
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ.  λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, ή μέχρι να ψηθούν.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε. 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ