Φασολάκια πλατιά με μπουκίτσες κοτόπουλου και πατάτες

30 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 500γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
  • 500γρ. πατατούλες στρογγυλές
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγο ακόμη.

 

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με τη μισή ποσότητα τριμμένης ντομάτας. Προσθέτετε τα φύλλα της δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί καλά το κρέας. Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

 

Βήμα 3

Στη συνέχεια αφαιρείτε από την κατσαρόλα τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και προσθέτετε τα φασολάκια, τις πατάτες, την υπόλοιπη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Εφόσον πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα φασολάκια και μελώσει η σάλτσα. Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ