Τυρί σαγανάκι…το αγαπημένο μας!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>τυρί για σαγανάκι (γραβιέρα, ταλαγάνι, φορμαέλα, γκούντα) σε χοντρές φέτες 5 χιλ. τουλάχιστον</li>
<li>αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>1 πρέζα ζάχαρη</li>
<li>νερό</li>
<li>παγάκια</li>
<li>φυτικό λάδι για το τηγάνισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p>Το σημαντικό σε ένα σαγανάκι είναι να έχει μια όμορφη και αρκετά χοντρή κρούστα ώστε να μην ξεφύγει το τυρί και αρχίσει και λιώνει μέσα στο τηγάνι.</p>
<ul>
<li>Για να φτιάξουμε αυτή την κρούστα θα κάνουμε ένα ωραίο κόλπο. Θα περάσουμε το τυρί δύο φορές από νερό και αλεύρι και θα τελειώσουμε πάλι με νερό.</li>
<li>Το αλεύρι με το νερό δημιουργεί μια κόλλα που προστατεύει το τυρί.</li>
<li>Επίσης είναι σημαντικό το νερό να είναι πολύ κρύο.</li>
<li>Τις φέτες του τυριού τις έχουμε σε ένα μικρό μπολ με νερό και παγάκια.</li>
<li>Σε ένα βαθύ μπολ έχουμε νερό με παγάκια. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε αρκετό αλεύρι και μια πρέζα ζάχαρη.</li>
<li>Έχουμε έτοιμο ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουμε το σαγανάκι καθώς βγαίνει, έχουμε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρούμε το τυρί από το τηγάνι.</li>
<li>Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να κάψει στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Μετά οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες.</li>
<li>Από το μπολ με το τυρί παίρνουμε μια φέτα, την βάζουμε στο αλεύρι, πανάρουμε καλά.</li>
<li>Επιστρέφουμε το τυρί στο μπολ με το νερό, το βουτάμε και ξαναβάζουμε το τυρί στο μπολ με το αλεύρι.</li>
<li>Τέλος βουτάμε το τυρί μια γρήγορη φορά μέσα στο μπολ με το νερό και το ρίχνουμε με προσοχή στο τηγάνι.</li>
<li>Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αν χρειαστεί το γυρίζουμε κιόλας.</li>
<li>Στραγγίζουμε το τυρί στο χαρτί κουζίνας ελαφρά και σερβίρουμε.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα