Μια αλμυρή.....γαλατόπιτα με κρεμμύδια!

30 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 1½ κιλό κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος, σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το αλατοπίπερο, την κανέλα και το μπαχάρι. Τα ανακατεύετε συχνά μέχρι να μαλακώσουν, να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3 και να αποκτήσουν ένα καραμελένιο καφετί χρώμα.

 

Βήμα 2

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το γάλα, το αλεύρι και τα αβγά μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δυόσμο και λίγο αλάτι.

 

Βήμα 3

Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε το χυλό και στη συνέχεια μοιράζετε το βούτυρο στην επιφάνεια. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ