Aτομικά σουφλέ με κανταΐφι και φέτα!

30 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 400γρ. κανταΐφι
  • 125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300γρ. φέτα σε κομμάτια χοντρά (όχι λιωμένη)
  • 100γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 αβγά
  • 500ml γάλα
  • αλάτι πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς, όχι παραπάνω. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι να λιώσει. Χωρίζετε το κανταϊφι στη μέση και ξαίνετε το μισό παίρνοντας και λίγο από το άλλο μισό και καλύπτετε λίγο λίγο τον πάτο και λίγο τα πλαϊνά από 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη. Περιχύνετε με το μισό περίπου λιωμένο βούτυρο, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με ένα κουτάλι.

 

Βήμα 2

Ρίχνετε σε ένα μπολ τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το γιαούρτι, σπάζετε μέσα δύο από τα αβγά και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μίγμα πάνω από το κανταΐφι στα 12 πυρίμαχα σκεύη. Μετά τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταίφι το οποίο ξαίνετε επίσης λίγο λίγο υπομονετικά για να αφρατέψει. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

 

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα υπόλοιπα αβγά και το γάλα. Μετά παίρνετε μια κουτάλα και μοιράζετε το μίγμα ομοιόμορφα σε όλα τα σουφλέ. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα τα σουφλέ. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά στο τραπέζι.

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ