Νικήστε τον πόνο στην πλάτη και στον αυχένα με 3 απλές ασκήσεις

30 Ιουνίου 2015

Το επαγγελματικό μασάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αντιμετώπιση της δυσκαμψίας του αυχένα και τον πόνο στην πλάτη και τους ώμους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχετε πάντα τον χρόνο ή τα χρήματα για να σας κάνει μασάζ ένας επαγγελματίας. Η φυσικοθεραπεύτρια Nadia Perez από το Λος Άντζελες συνιστά τις ακόλουθες 3 απλές τεχνικές για αυτομασάζ. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις και είναι εύκολες στην πράξη.

backpain

1. Κάντε μασάζ στον αυχένα σας

Αυτή η τεχνική συνιστάται σε περιπτώσεις που έχετε έντονο πόνο στον αυχένα και δεν μπορείτε να γυρίσετε το κεφάλι σας στο πλάι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας κύβος γιόγκα ή ένα σκληρό σφουγγάρι και ένα μπαλάκι του τένις.

Κρατήστε τον κύβο γιόγκα στο ένα χέρι και το μπαλάκι στο άλλο. Σταθείτε απέναντι από τον τοίχο και τραβήξτε το αριστερό πόδι σας πίσω. Κρατήστε τον κύβο κόντρα στον τοίχο μπροστά από τον δεξί σας ώμο και τοποθετήστε το μπαλάκι ανάμεσα στον κύβο και την καμπύλη του αυχένα σας. Πιέστε αργά το σώμα σας κόντρα στον τοίχο. Επαναλάβετε την άσκηση από την άλλη πλευρά του αυχένα.

2. Κάνετε μασάζ στο πάνω μέρος της πλάτης σας

Ο πόνος στον αυχένα συνδέεται συχνά με τον πόνο στην πλάτη. Έτσι, όταν κάνετε μασάζ στον αυχένα, συνιστάται να κάνετε και στην πλάτη σας ανεξαρτήτως αν αισθάνεστε πόνο ή όχι. Σταθείτε με την πλάτη σας προς τον τοίχο.

Τοποθετήστε το μπαλάκι του τένις ανάμεσα στο πάνω μέρος του δεξιού ώμου και της σπονδυλικής στήλης και ακουμπήστε το σώμα σας στον τοίχο. Κάντε κυκλικές κινήσεις με το χέρι σας για να κάνετε μασάζ και στους εσωτερικούς μυς.

3. Διατάσεις στον αυχένα και το στήθος

Η συνεχής χρήση των κινητών τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και η λανθασμένη στάση ύπνου μας αναγκάζουν να τραβάμε τον αυχένα μας προς τα εμπρός γεγονός που οδηγεί σε δυσκαμψία και πόνο στο σώμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει κατά καιρούς να τεντώνουμε τον αυχένα και την πλάτη.

Σταθείτε με τα χέρια σας τοποθετημένα πίσω από την πλάτη και σηκώστε το κεφάλι σας σιγά-σιγά μέχρι να τεντώσετε ολόκληρο το σώμα και τον αυχένα σας. Ενώ κάνετε αυτό θυμηθείτε να μην χαλαρώσετε το στομάχι σας. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη ίσια. Αφήστε το σώμα σας σε αυτή τη θέση από 20 έως 30 δευτερόλεπτα.


www.enallaktikidrasi.com

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
εφη ***** ****
00:37 Τετάρτη 1/07/2015
Kαλησπεραεχω γεννησει φυσιολογικα πριν 13 μηνες και ακομα εχω ενοχληση στο σημειο που εκανα την επισκληριδιοειναι φυσιολογικοκαθως επισης εχουμε τρομερους πονους σε ενα συγκεκριμενοσ ημειο στην μεση οπου η ακτινογραφια λεει αλλοιωσεις και ο ορθοπεδικος μου ειπε ειναι απολυτα φυσιολογικο στα 33 σου διοτι απο τα 25 ξεκιναει η ΄πτωση΄ σας πααρκαλω απαντηστε μουσας ευχαριστω πολυ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...