Λίγες θερμίδες: Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά

30 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • corn flakes σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
  • chips πατάτας σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. κάρυ μέτριο

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το μέλι με τη μουστάρδα και το αυγό και βάζουμε αρκετό αλατοπίπερο.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες πάχους 3 εκ. και τα βάζουμε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τα κοτόπουλα στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ή από το βράδυ.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα cornflakes με τα chips σε αναλογία 1 προς 1. Ή φτιάχνουμε τη δική μας αναλογία ανάλογα πόσο “γλυκά” ή πόσο “αλμυρά” θέλουμε τα κοτόπουλά μας.
  • Βουτάμε τα κοτόπουλα μέσα στο μείγμα παναρίσματος.
  • Βάζουμε τα κοτόπουλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για να σφίξουν μέχρι να τα τηγανίσουμε. Καλό θα ήταν να τα αφήσουμε μισή ώρα.
  • Βάζουμε σπορέλαιο να ζεσταθεί σε υψηλή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε σε δόσεις τα φιλετάκια μας μέσα στο λάδι. Έχουμε δίπλα μας ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις τα φιλέτα πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και έχει μαγειρευτεί μέσα το κοτόπουλο , τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο πιάτο.
  • Σε περίπτωση που τα φιλέτα παίρνουν πολύ γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να αποφύγουμε να είναι έτοιμα απ'έξω και ωμά από μέσα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλετάκια κοτόπουλου.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το κάρυ.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ