Δραγασάκης: Το δημοψήφισμα είναι πολιτικό θέμα

Στα θέματα που βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα που λήγει τα μεσάνυχτα είχε ήδη αποτύχει. 

«Από την αρχή είπαμε ότι το δημοψήφισμα δεν σημαίνει μη διαπραγμάτευση αλλά ήταν από την αρχή μέρος της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Δραγασάκης. «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στο Eurogroup άρχισε η συζήτηση της πρότασης που στείλαμε και θα συνεχιστεί αύριο όχι μόνο για την χρηματοδότηση αλλά και γύρω από τα μέτρα που θα επιτευχθεί αυτή η συμφωνία. Το κλίμα παραμένει το ίδιο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα γεγονότα και οι αποφάσεις που θα αποτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση από την ελληνική πλευρά έχει τρεις άξονες: 

– Χρηματοδοτικές ανάγκες. Χρειάζεται χρηματοδότηση των υποχρεώσεων της χώρας. 
– Νέος σχεδιασμός για να γίνει βιώσιμο το χρέος. 
– Δημοσιονομικά μέτρα. 

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει. Έχει τελματωθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση παρέλαβε ένα τελματωμένο πρόγραμμα», είπε ο κ. Δραγασάκης και τόνισε ότι «θέλουμε ένα πρόγραμμα που θα σταθεροποιήσει την κατάσταση της οικονομίας και θα επιτρέψει μία αναπτυξιακή πολιτική». 

Δήλωσε μάλιστα ότι «είμαστε στο έκτο έτος λιτότητας και ύφεσης, όποιος το αγνοεί, το αγνοεί σκόπιμα». «Έχουμε ανοικτό τραπέζι διαπραγμάτευσης. Στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση για νέο πρόγραμμα και οι όροι που μπορούν να συζητηθούν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Ο κ. Βαρουφάκης δίνει μάχη μαζί μας και εμείς μαζί του» ανέφερε σε ερώτηση για τον υπουργό Οικονομικών ενώ για τον πρωθυπουργό είπε: «Ο Τσίπρας για πολλά χρόνια θα συμβολίζει τον αγώνα αυτού του λαού για αξιοπρέπεια». 

Πηγή: Real.gr

Σχετικά άρθρα