«Συγκινητική η προσπάθεια των παιδιών»

Συγκινητική χαρακτήρισε την προσπάθεια των παικτών στην σημερινή νίκη επί της Σερβίας ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, προπονητής της Εθνικής Εφήβων.
Ο Παπαθεοδώρου τόνισε την σημασία της αποψινής νίκης: «Κάναμε τρεις νίκες. Η σημερινή νίκη ήταν πάρα πολύ σημαντική για να ανέβει η ψυχολογία των παιδιών, αλλά και βαθμολογικά γιατί βρίσκουμε έναν θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στο παιχνίδι της Τετάρτης. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσπάθεια των παιδιών, που ήταν συγκινητική».
«Είχαμε απέναντί μας τη δευτεραθλήτρια ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες, με μεγάλα κορμιά, αλλά σήμερα εμείς δείχναμε μεγάλοι κι αυτοί μικροί», επισήμανε ο κόουτς της ελληνικής ομάδας και εξήγησε: «Κι αυτό οφείλεται στα παιδιά».
«Μας είχε προϊδεάσει ο κόσμος, αλλά η σημερινή του ανταπόκριση μας γεμίζει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό», σχολίασε ο Παπαθεοδώρου για την παρουσία του φίλαθλου κοινού του Ηρακλείου Κρήτης και σημείωσε: «Τα παιδιά είναι τρελαμένα με την παρουσία του κόσμου και με τον τρόπο που παίζουμε δίνουμε στους φιλάθλους ευχαρίστησε. Βλέπουν μια ομάδα που παλεύει, που έχει πνεύμα και πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ομαδικότητα. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε αυτή την ομαδικότητα».
«Είναι μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων για την αυριανή αντίπαλο, Τυνησία, σε αναμέτρηση νοκ άουτ και υπογράμμισε: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Τυνησία. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι και να παίξουμε με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος. Πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά, γιατί αν θέλουν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να προετοιμάζουν κι αυτοί τον εαυτό τους κατάλληλα. Πρέπει τα παιδιά να είναι έτοιμοι».
Ο Παπαθεοδώρου τόνισε ότι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα παίξει όταν θα είναι 100% έτοιμος και τον χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης στην ηλικία του: «Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός για τον Βασίλη. Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον όλων. Θα παίξει όταν είναι 100% καλά. Μέρα με τη μέρα ή μάλλον ώρα με την ώρα παρουσιάζει βελτίωση. Όμως είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης και είναι Έλληνας. Όταν έχεις έναν τέτοιο παίκτη δεν το ρισκάρεις για τίποτα. Όταν είναι 100% θα παίξει. Αυτός θέλει πιο πολύ από όλους. Χρειάζεται σύνεση, υπομονή κι όταν είναι έτοιμος θα μπει. Πιστεύω πως θα παίξει στο τουρνουά, κάνει μεγάλη προσπάθεια με τους γιατρούς. Θα το δούμε, μέρα με τη μέρα».

Σχετικά άρθρα