Τι είπε στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας;

1 Ιουλίου 2015

Την απόφαση του να συνεχίσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και ταυτόχρονα να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες εξέφρασε σε μήνυμα του ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες θα είναι προσωρινές και οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς.

«Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτή είναι δεδομένη και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε την συγκεκριμένη συμφωνία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους. 

«Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση παραμένει και θα παραμείνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα παραμείνει και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά. Η δημοκρατική επιλογή βρίσκεται στον πυρήνα των ευρωπαϊκών παραδόσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

http://www.real.gr/ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ