Στιλ: «Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα»

Ο Λουκ Στιλ κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και δεν έκρυψε την πικρία του για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Ο γκολκίπερ των Πρασίνων μίλησε στο skysports για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας περιγράφοντας την καθημερινότητα των τελευταίων 24ώρων.

Αναφέρθηκε στις ουρές που υπάρχουν στα ΑΤΜ, στις λογομαχίες στα τηλεοπτικά πάνελ, στην αγωνία των ελλήνων πολιτών και στο επερχόμενο δημοψήφισμα δείχνοντας ότι είναι πλήρως ενημερωμένος, ενώ μίλησε και για την σταθερότητα και την ασφάλεια που προσφέρει στους ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η διοίκηση της ομάδας είπε στους νεαρούς και χαμηλόμισθους παίκτες, εφόσον χρειαστούν βοήθεια, να ενημερώσουν προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουκ Στιλ:

Πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα;

«Στην ομάδα μόλις αρχίσαμε την καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως στους δρόμους βλέπεις ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ, όπως και στα βενζινάδικα. Επικρατεί πανικός και αβεβαιότητα, είναι κρίμα που έχει έρθει η χώρα σε αυτό το σημείο, όμως είναι το μοναδικό θέμα συζητήσεων ανάμεσα στον κόσμο».

Με συγχωρείς που ρωτάω, αλλά εσύ πως πληρώνεσαι;

«Μην ανησυχείτε, πληρωνόμαστε, υπάρχει σταθερότητα στον σύλλογο. Στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικός ο τρόπος πληρωμής, καθώς είναι τέσσερις φορές τον χρόνο και η επόμενη πληρωμή μας είναι τον Οκτώβριο. Ο σύλλογος δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση δεν υπάρχει ανησυχία για εμάς.

Αλλά το να βλέπεις κόσμο στις τράπεζες να μπορεί να κάνει ανάληψη μόνο 60 ευρώ την ημέρα είναι λογικό να δημιουργεί πίεση. Ο σύλλογος ενημέρωσε τους νεαρούς παίκτες αν χρειάζονται βοήθεια να ενημερώσουν άμεσα την διοίκηση. Μπορώ να πω ότι εμείς είμαστε τυχεροί αλλά είναι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που ανησυχούν».

Παρακολουθείτε τις εξελίξεις 24ώρες την ημέρα;

«Οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί άνθρωποι, διαφωνούν μεταξύ τους, αρκετοί έχουν ολοκληρωμένη άποψη για ότι γίνεται, κάποιοι άλλοι όχι, όμως τα βλέπουμε όλα στην τηλεόραση, υπάρχει ενημέρωση παντού. Όπως είπα και πριν ο κόσμος είναι σε πανικό.

Αρχικά πίστευαν ότι πρόκειται για μια παρτίδα πόκερ ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση, όμως τώρα καλείται να αποφασίσει ο λαός, καθώς η πίεση μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση στον λαό. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή, θα είναι ιστορική μέρα για την χώρα».

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επέκταση του συμβολαίου σου με τον Παναθηναϊκό, συγχαρητήρια με την ευκαιρία, αλήθεια ποια είναι η αντιμετώπιση από τους οπαδούς;

«Ήρθα πέρυσι. Δεν ήμουν σίγουρος τι θα γίνει αλλά γενικά την περασμένη σεζόν τα πήγα καλά. Χάσαμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια εξασφαλίσαμε μέσω των πλέι οφ τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό αρχίσαμε τόσο νωρίς την προετοιμασία. Υπάρχει πάντα και η προοπτική του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ο πρωταρχικός στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οπαδοί εδώ είναι εντελώς διαφορετικοί, παθιασμένοι και στηρίζονται σε εμάς για πολλά πράγματα. Για παράδειγμα τις προάλλες έκανα ένα ανόητο tweet και ξαφνικά το είδα στα πρωτοσέλιδα με αναφορές στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Εδώ υπολογίζουν αρκετά το ποδόσφαιρο».

Αναφέρθηκες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που πλησιάζουν, θα έχετε και την ώθηση από την μεταγραφή του Μάικλ Εσιέν…

«Είναι πολύ έμπειρος παίκτης και ελπίζω να μας βοηθήσει. Υπάρχει σταθερότητα στον σύλλογο, απέκτησαν καλούς παίκτες και ευελπιστούν να πάμε καλά στις προκριματικές φάσεις και να προκριθούμε».

Σχετικά άρθρα