Δυνατή πεντάδα στο Diamond League του Παρισιού

Πέντε Ελληνες αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος στο Diamond League, που θα γίνει το Σάββατο (4/7) στο Παρίσι.
Ο Κώστας Φιλιππίδης, η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Αντώνης Μάστορας και ο Κώστας Δουβαλίδης θα είναι ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου στίβου και θα έχουν την ευκαιρία να διαδραματίσουν ρόλο με την απόδοση τους.
Ο Φιλιππίδης προέρχεται από το 5,85 μ., στο Λαντάου, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ και την πέμπτη επίδοση στον κόσμο. Παράλληλα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο εγγύς μέλλον με στόχο το φράγμα των 5,90 μέτρων και φυσικά τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. 
Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 12 επικοντιστές εκ των οποίων οι οχτώ έχουν φέτος επίδοση καλύτερη από τα 5,80 μέτρα! Ο Ρενό Λαβιλενι (Γαλλία) με 6,05 μ. και ο Ραφαέλ Χολζντέπε με 5,92 μ. είναι από τα δυνατότερα ονόματα.
Φαβορί για τη νίκη στις γυναίκες είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου, που με φετινό 4,80 μ. δείχνει να διανύει εξαιρετική περίοδο. Στο στάδιο της προσαρμογής βρίσκεται η Στεφανίδη, που ναι μεν έχει περάσει φέτος τα 4,71 μ., ωστόσο προέρχεται από προβλήματα τραυματισμών και δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει ακόμη η Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία- 4,80 μ.), η Αντζελίνα Σιντόροβα (Ρωσία) με  4,70 μ. και η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), με 4,72 μ.
Ο Αντώνης Μάστορας θα επιδιώξει στο ύψος να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 2,30 μέτρα.  Εκεί θα είναι ο Μουτάζ Μπαρσίμ (Κατάρ) με 2,41 μ. φετινό ρεκόρ, αλλά και ο Ερικ Κινάρντ  (ΗΠΑ), που έχει 2,37 μέτρα.
Στην δεύτερη σειρά των 110 μ. εμπ. θα τρέξει ο Κώστας Δουβαλίδης, εκεί όπου θα είναι μεταξύ άλλων ο Τζεφ Πόρτερ (ΗΠΑ- 13.25) και ο Σέιν Μπρέθγουάιτ (Μπαρμπέιντος- 13.26). Ο Δουβαλίδης, που πριν λίγες μέρες αγωνίστηκε στο Νανσί,  έχει φετινό 13.47.

Σχετικά άρθρα