Κοντά σε ευρωπαϊκό μετάλλιο οι Μαντής-Καγιαλής

Πολύ κοντά σε μετάλλιο είναι οι Παναγιώτης Μάντης –Παύλος Καγιαλής στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας 470 που ολοκληρώνεται το Σάββατο στο Ααρχους της Δανίας . Μετά και την 9η ιστιοδρομία του χρυσού στολίσκου , που μετέχουν 30 σκάφη , το ελληνικό σκάφος ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης , όμως στην ευρωπαϊκή βαθμολογία είναι 2ο , διότι δεν υπολογίζεται η θέση των Αμερικάνων.
Αναλυτικά προηγούνται οι Γερμανοί Φ.Γκέρετζ – Ο.Σουμάνσκι με 39 βαθμούς και ακολουθούν οι Αμερικανοί Σ.Μακνέι –Ντ .Χιούζ με 43 β και οι Π.Μάντης –Π.Καγιαλής με 51 β .
Οι Π. Καμπουρίδης- Ε. Παπαδόπουλος είναι 16οι με 89 βαθμούς.
Στις γυναίκες οι Μ. Μπόζη-Ρ. Κλωναρίδου αγωνίζονται στον χρυσό στολίσκο μαζί με άλλα 23 σκάφη. Μετά από 9 κούρσες είναι 19ες με 89 βαθμούς.
Οι Δ. Παγίδα-Σ.Παπαδοπούλου τρέχουν στον αργυρό στολίσκο μαζί με άλλα 22 σκάφη.
Επίσης μετά από 9 κούρσες είναι 8ες με 94 βαθμούς
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ LASER STANDARD
Ξεκίνησε στο Κίνγκστον του Καναδά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας laser standard που αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας .
Έγιναν ήδη οι πρώτες δύο κούρσες και την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιεί ο Α.Μπουγιούρης , ο οποίος είναι 23ος ( 9,11) σε σύνολο 158 σκαφών . Ο Ε.Χειμώνας είναι 68ος ( 23,21 ) και ο Α.Περδικάρης 132ος ( 48,40 ).
ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΤΙΜΙΣΤ
Ολοκληρώθηκε στην Ιτέα και το Γαλαξίδι το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ.
Στα αγόρια αγωνίστηκαν 170 σκάφη και μετά από 5 ιστιοδρομίες κέρδισε ο Π. Μανδηλάρης του ΝΑΟΒ με 11 βαθμούς. Ακολούθησαν ο Χ.Μουζάκης του ΝΟΤΚ με 14 β και ο Τ. Αθανασόπουλος του ΝΑΟΒ με 17β .
Στα κορίτσια έτρεξαν 89 σκάφη και μετά από έξι ιστιοδρομίες τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν σκάφη του ΙΟΠ . Πρώτη ήταν η Μ. Τσαμοπούλου με 32 βαθμούς, δεύτερη η Α.Σπανάκη με 44 β και τρίτη η Μ.Παππά με 47 β .

Σχετικά άρθρα