2 εκθέσεις για το Σαββατοκύριακο

3 Ιουλίου 2015

Η Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα επιλέγει και εκθέτει τα καλύτερα έργα της από τη φετινή σεζόν, ενώ η ζωγράφος Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη μας προσκαλεί στην ατομική της έκθεση με τίτλο «Τὰ Εἰς Ἐμαυτόν» στην αίθουσα τέχνης «έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου» για ένα ταξίδι στην πραγματικότητα.

Χθες εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τα Καλύτερα 2015» στην αίθουσα τέχνης Μέδουσα, με μια επιλογή των καλύτερων έργων που εκτέθηκαν την περίοδο αυτή. Τρεις καλλιτέχνες ξαναπαρουσιάζουν τα έργα τους. Ο Γιάννης Κονταράτος παρουσιάζει έργα μεγάλων διαστάσεων με λάδι, που απεικονίζουν καμπυλόμορφους σχηματισμούς φέρνοντας στο νου πάσχοντα ανθρώπινα μέλη ή σώματα.

Η Έλλη Κουτσουκέλλη παρουσιάζει έργα με μελάνι σε χαρτί μεγάλων διαστάσεων που έχουν ως θεματική αφετηρία όψεις και εσωτερικά ιστορικών κτηρίων, καθώς και ασπρόμαυρα έργα με κάρβουνο τα οποία κινούνται ανάμεσα στην αναπαράσταση και το ανεικονικό. Ο Κώστας Τσικνής εκθέτει μια neo-pop αφήγηση μέσα από ζωγραφικές χειρονομίες που καταλαμβάνουν το χώρο και χωροθετούν τα σημεία τους.

Παράλληλα, στην αίθουσα «έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου» η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη εκθέτει τα δικά της ζωγραφικά έργα υπό τον τίτλο «Τὰ Εἰς Ἐμαυτόν», κάνοντας ένα μικρό-μεγάλο ταξίδι στην πραγματικότητα, μέσα από «ψηφιακά θραύσματα του εαυτού της» στον καμβά. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον εαυτό της ως μέσο καταγραφής, αποτυπώνει την εικόνα της απλοποιώντας την σαν να πρόκειται για μια εικόνα από υπολογιστή, με τις ‘ατέλειες’ της ανθρώπινης γραφής. Φιλτράρει την πραγματικότητα μέσα από τον εαυτό της, θέλοντας να  διερευνήσει τα όρια  του τέλειου και του ατελούς, του ψεύτικου και του αληθινού, αν αυτό υπάρχει.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood