Σαμαράς: Κινδυνεύουμε από κούρεμα καταθέσεων

«Δεν ψηφίζουμε μόνο ΝΑΙ στο ευρώ. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Στη δυνατή Ελλάδα και δυνατή Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή Ελλάδα. Είναι η ενωμένη Ελλάδα» είπε σε μήνυμα του προς τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Ο κ. Τσίπρας επικαλείται σήμερα την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ. Και λέει πάλι ψέματα. Γιατί η ίδια έκθεση κατηγορεί την δική του κυβέρνηση ότι είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της χώρας τους τελευταίους μήνες. Τι να πει κανείς; Τους κατηγορούν ότι χειροτέρευσαν τα πάντα και εκείνοι πανηγυρίζουν» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιπλέον ανέφερε ότι «το κούρεμα του χρέους, άλλωστε το έχουμε κερδίσει από το 2012. Από αυτή την κυβέρνηση κινδυνεύουμε από κούρεμα καταθέσεων».

«Εξαρχής ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη του λαού μας. Τώρα λένε πως θα ανοίξουν οι τράπεζες. Πως; Με το ΟΧΙ; Με ολόκληρη την Ευρώπη να το εκλαμβάνει ως ΟΧΙ στο ευρώ; Πάλι ψέματα λένε. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στον ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν αντέχει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας προκειμένου να επιζήσει το κόμμα και όχι η Ελλάδα» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε όλους τους πολίτες: «Να σταθούμε ενωμένοι δίπλα στο ΝΑΙ».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Περίμενα πως μέσα σε τέτοιες δραματικές συνθήκες για τη χώρα και το λαό μας, θα υπήρχε και η ελάχιστη υπευθυνότητα. Έστω και ελάχιστα ίχνη αλήθειας. Όμως εκείνος επιμένει στα ψέματα…

Ο κ. Τσίπρας επικαλείται σήμερα την τελευταία Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και λέει πάλι ψέματα! Γιατί η ίδια έκθεση κατηγορεί τη δική του κυβέρνηση, πως είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της Οικονομίας, από κάθε άποψη, τους τελευταίους πέντε μήνες! Κι επειδή επιδεινώθηκε η κατάσταση της χώρας, η Έκθεση προτείνει νέο μνημόνιο με πολύ βαρύτερα μέτρα. Τι να πει κανείς;

Τους κατηγορούν ότι χειροτέρεψαν τα πάντα και εκείνοι… πανηγυρίζουν! Τους φέρνουν νέο μνημόνιο και εκείνοι… χαίρονται! Το κούρεμα χρέους άλλωστε, το έχουμε κερδίσει από το 2012! Τώρα μ’ αυτή την κυβέρνηση από κούρεμα καταθέσεων κινδυνεύουμε!

Λένε κι ένα ακόμα ψέμα: Ότι είτε βγει μεθαύριο το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ, θα πάνε, λένε, να κλείσουν αμέσως συμφωνία…

Μα τότε γιατί έκαναν δημοψήφισμα; Γιατί δημιουργούν διχασμό; Γιατί έπρεπε η χώρα να καταρρεύσει;

Μήπως, όπως ομολόγησε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, για να μην πέσει η κυβέρνησή τους; Δεν είναι μόνον αυτό…

Εξ αρχής ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ, με τη «σύμφωνη γνώμη» του λαού μας!

Τώρα λένε πως θα ανοίξουν οι τράπεζες! Πώς; Με το ΟΧΙ; Με ολόκληρη την Ευρώπη να το εκλαμβάνει ως «όχι» στο ευρώ;

Ψέματα λένε και πάλι! Όπως προ ημερών ψέματα έλεγαν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Και ήταν τελικά η ίδια η κυβέρνηση που έκλεισε τις τράπεζες.

Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε Ναι ή Όχι στο ευρώ! Δεν ψηφίζουμε αν συμφωνούμε με εκείνη ή την άλλη πρόταση. Γιατί- κοιτάξτε- ό,τι κι αν ψηφίσει ο κόσμος, τώρα μας είπαν ότι θα υπογράψουν συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Αυτό που δεν έκαναν επί 5 μήνες! Και ασφαλώς μέσα σε 48 ώρες, δε θα φέρουν «καλύτερη» συμφωνία. Όμως, όλοι το λένε πια: Το ΟΧΙ θα αδυνάτιζε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν αντέχει την Ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας. Θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας. Ώστε να επιζήσει το κόμμα κι όχι η Ελλάδα.

Καλώ τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, πέρα και πάνω από κόμματα, να σταθούμε ως λαός ενωμένοι, δίπλα στο ΝΑΙ, για μιαν Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ.

Και καλώ όλους τους Έλληνες, ό,τι κι αν πιστεύουν, να φτάσουν στις κάλπες ενωμένοι. Και το κυριότερο: ό,τι κι αν ψηφίσουν, να είναι ενωμένοι και την επόμενη μέρα!

Η δύναμή μας είναι η ενότητα του λαού μας. Γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο ΝΑΙ στο ευρώ.

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Στη δυνατή Ελλάδα. Και δυνατή Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Ελλάδα! Είναι η Ενωμένη Ελλάδα…».

Σχετικά άρθρα