Βαρουφάκης: Μετά την απόφαση για δημοψήφισμα οι δανειστές έκαναν καλύτερες προτάσεις

4 Ιουλίου 2015

Πρόταση των Θεσμών, την οποία θα υπέγραφε άμεσα έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, περιμένοντας ωστόσο πρώτα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ώστε να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους.

«Από τότε που προκηρύξαμε το δημοψήφισμα, είχαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις Βρυξέλλες. Ίσως το δημοψήφισμα συγκέντρωσε αρκετά μυαλά στις Βρυξέλλες, απ΄ όπου είχαμε πραγματικά καλές προτάσεις. Υπάρχουν μάλιστα προτάσεις τις οποίες δεν σας κρύβω πως θα τις υπογράφαμε ακόμα και άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών στον Πολ Μέισον του Channel 4.

Όταν πάντως ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «πού είναι;» η επίμαχη πρόταση, ο Βαρουφάκης τού απάντησε χαμογελώντας: «Δεν πρόκειται να σας πω. Κάπου μέσα σε αυτό το κτίριο», προσθέτοντας πως «το κρίσιμο είναι πριν αυτή η πρόταση γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, να εξουσιοδοτήσει ο λαός την κυβέρνηση με ένα “όχι” στο δημοψήφισμα».

Όσο για το τι θα συμβεί μετά το δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης ήταν σαφής: «Αν πάρουμε το ''όχι'', τότε θα έχουμε διαπραγματευτική δύναμη για μία πολύ καλύτερη συμφωνία. Αν το αποτέλεσμα είναι ''ναι'', ως αφοσιωμένοι δημοκράτες, έχουμε καθήκον απέναντι στο λαό, παρότι είναι μία συμφωνία που δεν μας άρεσε, να περάσει από τη Βουλή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την υπογράψω ως υπουργός Οικονομικών, δεδομένου ότι δεν τη θεωρώ βιώσιμη. Αλλά δεν θα εμποδίσω τη διαδικασία στη βουλή. Αυτή είναι η δέσμευσή μου στη δημοκρατία και τον λαό τον οποίο έχουμε εμπιστευτεί για την απόφαση».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/426123.html


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...