Πήρε τον μικρό τελικό το Περού (video)

Την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα κατέκτησε το Περού, το οποίο α ξημερώματα του Σαββάτου νίκησε στον μικρό τελικό την Παραγουάη με 2-0.
Η «μπλανκιρόχα» κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 48′ με τον Καρίγιο. Η Παραγουάη στο 68′ είχε δοκάρι στην προσπάθεια του Αντβίνκουλα να κόψει τον Μπενίτεζ. Το Περού πήρε τελικά τη νίκη με 2-0 με το γκολ που πέτυχε στο 89′ ο Γκερέρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτό το γκολ ο Πάολο Γκερέρο έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Περουβιανός που σκοράρει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε δύο διαφορετικά Κόπα Αμέρικα. Ψάχνει, μάλιστα, άλλο ένα γκολ για να πιάσει στα 26 τον πρώτο σκόρερ της «μπλανκιρόχα» όλων των εποχών Τεόφιλο Κουμπίγιας.
ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Ράμος, Άσκουες, Βάργκας, Μπαγιόν, Λομπατόν (59′ Γιοτούν), Καρίγιο (90’+1 Ουρτάδο), Κουέβα, Ρέινα (84′ Σάντσεζ), Γκερέρο.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Ραμόν Άνχελ Ντίαζ): Βίγιαρ, Κάσερες (60′ Αράντα), Ντα Σίλβα, Πάμπλο Αγκιλάρ, Σαμούδιο, Ορτιγκόσα (64′ Ορτίζ), Κάσερες, Μαρτίνεζ (58′ Μπενίτεζ), Μπομπαντίγια, Όσκαρ Ρομέρο, Μπάριος.

Σχετικά άρθρα