Ρατσιστική επίθεση στον Κύργιο (video)

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία οι δηλώσεις της Ντόουν Φρέιζερ για τον Νικ Κύργιο. Ηθρύλος της κολύμβησης και πρώην πολιτικός της χώρας κλήθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση να σχολιάσει την κίνηση του Ελληνοαυστραλού τενίστα να… παρατήσει λόγω εκνευρισμού το 2ο σετ του αγώνα κόντρα στον Γκασκέ για το Wimbledon και τον κάλεσε να… επιστρέψει στην πατρίδα των γονιών του.
«Οι αθλητές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αυτής της χώρας, της σπουδαίας χώρας μας. Αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν εκεί απ’ όπου οι πατεράδες τους ή οι γονείς τους ήρθαν. Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά η Φρέιζερ.
Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά της η Φρέιζερ προσπάθησε να ανασκευάσει τονίζοντας σε δήλωσή της:
«Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για τα σχόλια που έκανα το πρωί και τα οποίο προσέβαλαν συνάδελφους Αυστραλούς, μεταξύ των οποίων ο Νικ και η οικογένειά του. Οι Αυστραλοί έχουν μια πλούσια αθλητική κληρονομιά και σε αυτό έχουν συμβάλει αθλητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Νικ αντιπροσωπεύει την Αυστραλία και θέλω να τον βλέπω να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο».
Από την πλευρά του ο Κύργιος δεν άφησε ασχολίαστη τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε. «Πετάς τη ρακέτα, είσαι παλιόπαιδο. Συζητάς για τους κανόνες, είσαι ασεβής. Απογοητεύεσαι όταν χάνεις, είσαι “χαλασμένος”. Εκφράζεις τα συναισθήματά σου, είσαι αλαζόνας. Καταφέρεσαι ρατσιστικά, είσαι θρύλος της Αυστραλίας», έγραψε στο facebook. 

Σχετικά άρθρα