Ανακοίνωση Eurogroup: Η Ελλάδα θα υποβάλλει αύριο αίτημα για οικονομική βοήθεια από τον ESM

7 Ιουλίου 2015

Το Eurogroup αναφέρει στο επίσημο ανακοινωθέν του, ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει νέο αίτημα για παροχή οικονομικής βοήθειας από τον ESΜ την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται, το Eurogroup είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη αύριο Τετάρτη, στον απόηχο του νέου ελληνικού αιτήματος, εφόσον αυτό υποβληθεί έγκαιρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατόπιν του αιτήματος, οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) θα αξιολογήσουν και θα αναλύσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Έπειτα, το Eurogroup θα λάβει την απόφαση σχετικά με την έναρξη της επίσημης διαπραγμάτευσης. «Όλα αυτά πρέπει να είναι ζήτημα ημερών, γιατί υπάρχει ελάχιστος χρόνος» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η παροχή βοήθειας στα κράτη – μέλη συντελείται κάτω από αυστηρές συνθήκες. Το Eurogroup καλωσόρισε το νέο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος εξέθεσε την ελληνική κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

HOTDOC


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ