Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη

7 Ιουλίου 2015

«Γιατί όλες οι καλομοιριές του κόσμου και τα πλούτη, μια μόνο ασκιά είναι στη ζωή την πρικαμένη τούτη, μια φουσκαλίδα του νερού, μια λάβρα που τελειώνει…»
(Ε’ στ. 671-673)

Μια ομάδα νέων σε κάποιο κρητικό χωριό. Πανηγύρι. Το οξύμωρο της χαράς της αφήγησης μιας τραγικής ιστορίας. Το δέος μπροστά στην ανθρώπινη ικανότητα για το καλό και το κακό. Οι μοίρες των ηρώων μεταίωρες πάνω στον τροχό της Τύχης.

Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση, έργο γραμμένο στην Κρήτη περίπου στα 1600 μ.Χ., στέκεται μεταξύ του λόγιου και του λαϊκού, του μεσαιωνικού και του αναγεννησιακού, της αρχαίας τραγωδίας και του θεάτρου του μπουλουκιού.

Πώς ακούμε σήμερα τέτοιες ιστορίες υψηλού ηρωισμού, ακραίας οργής, απόλυτου έρωτα (ελληνική «πρόταση» ενός Ρωμαίου και Ιουλιέτας); Μάλλον με την ασφάλεια της απόστασης από τα γεγονότα. Με την ελπίδα πως θα νιώσουμε εκείνο το συναίσθημα της γοητείας που βιώνουν τα μικρά παιδιά στο άκουσμα τέτοιων ιστοριών από τη γιαγιά που τα κοιμίζει.

Για το έργο

Ο Πανάρετος, παιδί βασιλικής οικογένειας που δε φανερώνει την καταγωγή του, ερωτεύεται και παντρεύεται κρυφά την Ερωφίλη, μοναχοκόρη του βασιλιά Φιλόγονου. Όταν το μυστικό τους φανερωθεί ο Φιλόγονος θα εξαντλήσει κάθε όριο εκδικητικότητας και οργής και ο τροχός της Τύχης θα γυρίσει για όλους αντίστροφα.

Δείτε το trailer εδώ:  http://youtu.be/HmsqrWuu-Ak

INFO
Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση | Ομάδα Όμορος
15νθήμερο Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων
11 και 12 Ιουλίου 2015
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τηλ.:210-5565613
Γενική Είσοδος: 5€
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας 
www.aisxylia.gr

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μάξιμος Μουμούρης
Παίζουν: (αλφαβητικά) Ελένη Βλάχου, Μαντώ Γιαννίκου, Δώρα Κοφινά, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Αγγελική Παναγιωτοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μουστάκα
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σκηνικά: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα                                                                                                                                                                                                              
Φωτογραφίες: Γιάννης Καρνεσσιώτης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση:Βασίλειος Παναγιωτόπουλος
Μουσικοί: Γιώργος Μπάκας (ηλεκτρική κιθάρα), Αιμίλιος Μπαργιαμπάς (ηλεκτρικό μπάσο), LucretiaDeManchione (ντραμς)
Παραδοσιακοί χοροί: Ευγενία Ζαχαρίου
Επικοινωνία και εκτέλεση παραγωγής: Pros & Comms
Γραφιστική επιμέλεια: Ηλέκτρα Νικολέτου

Πρόσβαση
Το Παλαιό Ελαιουργείο βρίσκεται στην παραλία της Ελευσίνας και η είσοδος στον χώρο γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Κανελλοπούλου.
Με λεωφορείο: Στάση "Τέρμα" (Αρ. Γραμμής 845 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Θηβών, 871 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Λ. Σχιστού, A16)
Γραμμή 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Υπεραστικό Λεωφορείο ΜΕΓΑΡΩΝ, κάθε μισή ώρα έξω από σταθμό Θησείου. (Περνάει μέσα απ' την Ελευσίνα, μισή ώρα περίπου διαδρομή)
Με προαστιακό: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά παίρνετε τα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Νοσοκομείο - Ελευσίνα)


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ηλία***** ****
11:29 Παρασκευή 10/07/2015
Γειά σας θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής Πρίν απο κάποια χρόνια άρχισα να πίνω κάποιο ενεργειακό ποτό και συγκεκριμένα το red bull επειδή μου έδινε σωματική δύναμη αλλά και η εγκεφαλική μου λειτουργία αυξανότανε σημαντικά είχα εθιστεί τόσο ώστε σε κάποιο σημείο και συγκεκριμένα για 25 μήνες περίπου έπινα κάθε μέρα απο 3 red bull μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να πιώ καθόλου κάποιο ενεργειακό ποτό ή καφέ ή τέλος πάντων κάποιο άλλο διεγερτικό για περίπου 1 μήνα είχα τα εξής συμπτώματα όπως είχε αδυνατίσει πολλή η μνήμη δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ δυσκολευόμουνα στον προσανατολισμό και γενικά είχαν μειωθεί πολλή οι εγκεφαλικές μου λειτουργίες μετά κατάλαβα ότι το είχα παρακάνει με την χρήση διάφορων ενεργειακών ποτών και σταμάτησα να πίνω δεν έπινα καθόλου και έτσι σιγά σιγά συνήλθα αλλά ακόμα και τώρα που έχουνε περάσει περίπου 2 χρόνια απο τότε που έκανα αυτήν την κατάχρηση μερικές φορές στα καλά καθούμενα θα σηκωθώ απο τον ύπνο και για όλη την μέρα θα έχω αυτά τα συμπτώματα που σας περιέγραψα παραπάνω τα οποία μπορεί να διαρκέσουνε απο μια μέρα έως και ενα μήνα κάποιες φορές αλλά έχω παραρηρήσει ότι άν κάποια φορά θα πιώ καφέ η γενικά κάποιο άλλο διεγερτικό την επόμενη ημέρα θα έχω αυτά τα συμπτώματα Για αυτό τον λόγο έχω αναγκαστεί να σταματήσω ακόμα και τον καφέ Η ερώτηση που θέλω να σας κάνω είναι αν θα μπορούσατε να μου πείτε τι ζημιά πιθανόν να έχω πάθει και αν θα είναι αναστρέψιμμη Ευχαριστώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Mary Anne Radmacher
Η Σκέψη της ημέρας
Mary Anne Radmacher