Καταπληκτικά βουτήματα με μαρμελάδα!

7 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κορν φλάουερ
  • 60 γρ. φουντούκι τριμμένο ψιλό σε σκόνη στο μούλτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κουβερτούρα σοκολάτας λιωμένη για  επικάλυψη
  • μαρμελάδα για σερβίρισμα
  • τρουφάκια σοκολάτας

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι, το βούτυρο, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το σιρόπι βανίλιας και ανακατεύουμε με τα χέρια ή ακόμα και στο μίξερ μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Παίρνουμε ένα κορνέ στο οποίο βάζουμε μια μύτη με δοντάκια και το γεμίζουμε με το μείγμα μας.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε 2-3 ταψιά φούρνου.
  • Στρώνουμε σε κάθε ταψί, κουλουράκια μεγέθους 5-6 εκ. και σχήματος μπαστουνιού , αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 2 εκ.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα κουλουράκια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό.
  • Βουτάμε τα κουλουράκια μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με τρουφάκια. Όταν κρυώσουν καλά τα παίρνουμε και με τη βοήθεια ενός κορνέ, βάζουμε μαρμελάδα στο ένα μπισκότο από την «εσωτερική» του πλευρά και καπακώνουμε με ένα άλλο κουλουράκι και ουσιαστικά κάνουμε ένα sandwich με τα 2 κουλουράκια μας.
  • Θα μπορούσαμε βέβαια να βουτάμε τα «ολοκληρωμένα» βουτήματα μας στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα τρουφάκια. Απλά δεν θα είναι «τόσο» σοκολατένια.

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ