Σισέ: «Δεν θα ξεχάσω όσα έζησα στον Παναθηναϊκό»

Την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται στη χώρα μας για μερικές ημέρες και σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Hello” αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην αγαπημένη του Ελλάδα, στους γιους του αλλά και στο διαζύγιο με την πρώην πλέον σύζυγό του.
Οι δηλώσεις του:
Για το πως νιώθει που επέστρεψε, έστω και λίγο, στην Ελλάδα: «Ωραία, πάντα νιώθω όμορφα όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα, άλλωστε έχω ζήσει αρκετό καιρό εδώ».
Για αυτό που του αρέσει στην Ελλάδα: «Όλα είναι ωραία σ΄αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει κάτι άσχημο. Οι άνθρωποι, το φαγητό, το φως, η θάλασσα, τα μέρη της, όλα σου δίνουν ενέργεια και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Μ΄αρέσει πολύ που οι Έλληνες είναι ένας λαός με πάθος».
Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει μόνιμα: «Ναι, θα μπορούσα να ζήσω εδώ. Θα το ήθελα να γίνει κάποια στιγμή».
Για το ενδεχόμενο να γυρίσει στον Παναθηναϊκό: «Από την πλευρά μου, σίγουρα. Είναι κάτι που θα ήθελα. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσα έζησα με τον Παναθηναϊκό τα δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα και την αγάπη που πήρα από τους φιλάθλους του».
Για την κρίση: «Έχω βαθιά πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα, με τόσο σπουδαία ιστορία και πολιτισμό, να καταστραφεί. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση».
Για τα παιδικά του χρόνια: «Ήμουν αρκετά ήσυχος, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά άτακτος. Θυμάμαι ότι είχα μόνο το ποδόσφαιρο στο μυαλό μου, δεν με απασχολούσαν ούτε τα κορίτσια, ούτε το σχολείο, ούτε τίποτα άλλο. Μόνο την μπάλα σκεφτόμουν».
Για τους γιους του και το ποδοσφαιρικό τους μέλλον: «Είμαι περήφανος και χαρούμενος για τα παιδιά μου. Είναι η δύναμή μου και το κέντρο της ζωής μου. Χαίρομαι που ειδικά ο μεγάλος μου γιος, ο Κάσιους, 9 ετών, ζει το όνειρό του και προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του στον αθλητισμό. Είναι ωραία να έχεις στόχους και όνειρα από μικρός. Και ο μεσαίος μου γιος, ο Πρινς Κομπ, 7 ετών, ασχολείται αρκετά με το ποδόσφαιρο, όμως το βλέπει περισσότερο ως διασκέδαση ακόμα».
Για το διαζύγιό του: «Όχι, ήταν επίπονη διαδικασία, όμως πέρασε. Όταν υπάρχουν παιδιά, πρέπει να βρίσκεις τη δύναμη να προχωράς και να γυρίζεις σελίδα στη ζωή σου. Αν δεν το οφείλεις στον εαυτό σου, το οφείλεις στα παιδιά σου, που θέλουν να σε βλέπουν δυνατό κι ευτυχισμένο. Οι χωρισμοί και τα διαζύγια είναι μέρος της ζωής μας, συμβαίνουν, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και σύνεση».

Σχετικά άρθρα