Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Ας αναλάβουμε όλοι την ιστορική μας ευθύνη

8 Ιουλίου 2015

Σε μία ιστορική ομιλία ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στον απόηχο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας την αποτυχία των προγραμμάτων διάσωσης καθώς και στα κακώς κείμενα στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα μετατράπηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών σε εργαστήριο πειραμάτων λιτότητας αλλά το πείραμα απέτυχε. "Τώρα καλούμαστε να βρούμε έναν γόνιμο & έντιμο συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγουμε μια ιστορική ρήξη που θα ανατρέψει τη παράδοση E.E", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στον άδικο χαρακτήρα των μνημονίων και μίλησε για την έρευνα της Crédit Suisse, σύμφωνα με την οποία το 10% των ελλήνων διαχειρίζεται το 56% του εθνικού πλούτου. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, αυτό το 10% δεν πλήρωσε τα βάρη που της αναλογούσαν.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους πολίτες είπε πως "οι προτάσεις μας για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας & την αναδιάρθρωση του χρέους μας δεν επιβαρύνουν τον ευρωπαίο φορολογούμενο".

Ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας το λόγο του, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας πως ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και χωρίς αέναη λιτότητα.

Τόνισε πως η γενναία επιλογή του ελληνικού λαού λήφθηκε παρά τη πρωτοφανή πίεση με τις τράπεζες να είναι κλειστές τράπεζες. Σε εκείνο το σημείο μέρος του Ευρωκοινοβουλίου διαμαρτυρήθηκε, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Πάταξον μεν, άκουσον δε».
koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....