Παγωτό με παρφέ κρέμα και φράουλα!

8 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • Για το παρφέ κρέμας
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 75γρ. φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Couantreau
  • 75γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα ή καραμελωμένα και χοντροκομμένα
  • 150γρ. μέλι
  • 50γρ. ζάχαρη
  • Για το παγωτό φράουλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (410γρ.) διαλυμένο σε άλλο τόσο νερό
  • 6 κρόκους αβγών
  • 1 κάψουλα βανιλίνης
  • ½ κιλό φράουλες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • μερικά μπισκότα σαβαγιάρ (προαιρετικά
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 100ml γάλα φρέσκο
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας Bailey’s ή Kalhua
 
 
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το παρφέ κρέμας: Μαρινάρετε για 1-2 ώρες τα φρούτα στο λικέρ και τα στραγγίζετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Στο μεταξύ βράζετε σε κατσαρολάκι το μέλι με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά το μέλι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνετε το μέλι και χτυπάτε ζωηρά μέχρι να κρυώσει εντελώς το μίγμα.

Βήμα 3

Ανακατεύετε τη σαντιγί με τα μαριναρισμένα φρούτα, τα αμύγδαλα, και προσθέτετε το μίγμα με απαλές κινήσεις στη μαρέγκα. Το ρίχνετε σε σαλατιέρα ή μακρόστενη φόρμα του κέικ που έχετε καλύψει με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το παγωτό φράουλας: Βράζετε το 1 φλιτζάνι από τη ζάχαρη με το νερό και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού μέχρι να γίνουν ένα δεμένο σιρόπι, όπως στα γλυκά του κουταλιού. Όταν κρυώσει το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τις φράουλες και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο.

Βήμα 5

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το διαλυμένο εβαπορέ. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το ζεστό γάλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσοχή να μην πάρει βράση. Το αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε με το μίγμα της φράουλας.

Βήμα 6

Όταν έχει μισοπήξει το παρφέ, βγάζετε την φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνετε από πάνω το παγωτό φράουλα. Αν θέλετε σκεπάζετε την επιφάνεια με σαβαγιάρ, ελαφρώς μουσκεμένα σε ποτό της αρεσκείας σας. Βάζετε την φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Βήμα 7

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και με μια μαρίζ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογεννοποιηθεί η σάλτσα, οπότε προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Βήμα 8

Πριν σερβίρετε βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη και περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...