Μπάρες σοκολάτας με κολοκυθόσπορο!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 100 γρ. ανάλατοι σπόροι κολοκύθας χωρίς φλούδα
  • 3/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. πιπέρι τσίλι
  • μία πρέζα πιπέρι καγιέν
  • θαλασσινό αλάτι
  • 350 γρ. μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Απλώνουμε σε ένα ταψί 20x25 εκ. , μία λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε τους σπόρους σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε και να αρχίσουν να μυρίζουν όμορφα, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το τσίλι και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσουν εκτός τηγανιού.
  • Προσθέτουμε το μισό της σοκολάτας σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Λιώνουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή.
  • Προσθέτουμε τους ψημένους σπόρους και ανακατεύουμε. Κρατάμε μερικούς στην άκρη για να πασπαλίσουμε από πάνω.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο ταψί με τη λαδόκολλα σε ομοιόμορφο στρώμα. Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους και αν θέλουμε, με έξτρα πιπέρι καγιέν και αλάτι.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σερβίρετε τες σπασμένες σε κομμάτια.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ