Βανίλια κρεμ μπρουλέ!Πεντανόστιμη!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά

•    3 κρόκοι αυγών
•    100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
•    250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•    75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
•    1 βανίλια
•    20 γραμμάρια ζάχαρη λευκή για πασπάλισμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κρεμ μπρουλέ στα Γαλλικά σημαίνει καμένη κρέμα, αλλά μπορείτε να τη φάτε χωρίς να την καραμελώσετε! Είναι μια κρέμα που δεν δένει με αλεύρι ή κορνφλάουρ αλλά μόνο από τα αυγά οπότε θέλει μια προσοχή στην προετοιμασία της.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να πάρει ένα ανοιχτό κρεμ χρώμα.
·       Σε ένα κατσαρολάκι προθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει κοντά σε θερμοκρασία βρασμού. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
·       Με τη βοήθεια μιας κουτάλας προσθέτουμε στο μέιγμα των κρόκων το μείγμα με το γάλα κουταλιά - κουταλιά και οπωσδήποτε πρέπει να ανακατεύουμε καλά με το σύρμα πριν προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα από το μείγμα μας.  Το σημαντικό είναι να μην "κάψουμε" τα αυγά και να τα κάνουμε ομελέτα. Επιστρέφουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και να αφήνει ένα φιλμ κρέμας στην πίσω μεριά ενός κουταλιού που θα βουτήξουμε μέσα.
·       Αφαιρούμε από τη φωτιά, περνάμε το μείγμα από σίτα αν θέλουμε και έπειτα τοποθετούμε το μείγμα σε δοσομετρικό δοχείο και μετά το αδειάζουμε σε 4 πυρίμαχα πιατάκια
·       Βάζουμε τα σκεύη σε ένα ταψί.
·       Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 45 λεπτά στους 100 βαθμούς.
·       Αφαιρούμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε τη ζάχαρη (άν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς στην ένδειξη <<Γκριλ>> και καραμελώνουμε εκεί).

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ