Τα αγαπάμε ΟΛΟΙ…Σοκολατένια μπισκότα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>150 γρ. αλεύρι</li>
<li>120 γρ. κακάο</li>
<li>8 γρ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>150 γρ. βούτυρο</li>
<li>140 γρ. καστανή ζάχαρη</li>
<li>50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη</li>
<li>½ κ.γ. αλάτι χοντρό</li>
<li>5 γρ. σιρόπι βανίλια</li>
<li>140 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή 130 γρ. δάκρυα σοκολάτας</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς</li>
<li>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας για 5 λεπτά.</li>
<li>Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε λίγο ακόμα (προσοχή μη το χτυπήσουμε πολύ).</li>
<li>Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με τα χέρια ή με μία σπάτουλα για να ενώσουμε το μέιγμα μας. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2 ίσα μπαστούνια (κορμούς) και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά για 1-2 ώρες.</li>
<li>Ύστερα κόβουμε τα μπαστουνάκια μας σε κάθετες φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι για 10 λεπτά. </li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα