Διαφορετικό κέικ με ανανά και τζίντζερ!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. σκόνη τζίντζερ
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 60 γρ. αμύγδαλα
  • 250 γρ. ξινόγαλο
  • 450 γρ. ανανά σε φέτες

Για το σιρόπι

  • 210 γρ. ζουμί από τον ανανά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 αέρα.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τα 210 γρ. από το χυμό του ανανά από την κονσέρβα , τη ζάχαρη και το τζίνταερ σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι μας (περίπου 7-8 λεπτά).
  • Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. για κέικ βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε από πάνω μία λαδόκολλα πιέζοντας καλά για να κολλήσει πάνω στο ταψάκι.
  • Απλώνουμε στη βάση από το ταψάκι τον ανανά και ρίχνουμε το μισό σιρόπι από πάνω και το άλλο μισό το αφήνουμε στην άκρη.

Για το κέικ

  • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας . Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και προσθέτουμε το επόμενο μόλις απορροφηθεί το προηγούμενο. Εκτός μίξερ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε όλο το μείγμα του κέικ πάνω από τον ανανά και πιέζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά με το αλουμινόχαρτο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά .
  • Αναποδογυρίζουμε προσεχτικά το κέικ μετά από 10 λεπτά και σερβίρουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και παγωτό βανίλια.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ