Καταπληκτικο κανταΐφι με κρέμα!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. αυγά
  • 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο κανταΐφι

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • φλούδες από 1 λεμόνι
  • 1 στικ κανέλας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη , στικ κανέλας, τις φλούδες λεμονιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και όταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κανταΐφι

  • Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μην μας κολλήσει και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού.
  • Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά μέσα σε μία μπασίνα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να σπάσουν πολύ καλά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια με τη βοήθεια μίας κουτάλας παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα και όταν πάρει θερμοκρασία το μείγμα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
  • Όταν σφίξει η κρέμα την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το κανταΐφι σε ένα μπολ και με τα δάχτυλά μας το ανοίγουμε ώστε να αφρατέψει καλά και να μην έχει κόμπους.
  • Παίρνουμε ένα ταψί 20x30 εκ. , το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε το μισό κανταΐφι στον πάτο του ταψιού σε όλη την επιφάνεια σε πάχος 3 εκ.
  • Από πάνω ρίχνουμε το μισό λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Το αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το κανταΐφι απλώνουμε από πάνω την κρέμα σιμιγδαλιού σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με την κρέμα από πάνω με το υπόλοιπο κανταΐφι. Αλείφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά. 
  • Όταν ψηθεί το γλυκό μας έτσι όπως είναι ζεστό ακόμα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο ή τριμμένο φιστίκι.

 

http://akispetretzikis.com/

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ