Καταπληκτικά κεκάκια μπύρας και σοκολάτας!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>110 γρ. μαύρη μπύρα</li>
<li>120 γρ. βούτυρο</li>
<li>150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>200 γρ. ζάχαρη λευκή</li>
<li>30 γρ. κακάο</li>
<li>1 πολύ κοφτή κ.γ. σόδα</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα</li>
<li>2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</li>
<li>2 κ.γ. κόκκους καφέ στιγμής</li>
</ul>
<p><strong>Για<strong> το frosting</strong></strong></p>
<ul>
<li>50 γρ. γιαούρτι</li>
<li>150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>120 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li>125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς</li>
<li>Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη μπύρα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα και τους κόκκους καφέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.</li>
<li>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.</li>
<li>Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.</li>
<li>Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.</li>
<li>Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (αφού το έχουμε περάσει απο κόσκινο), ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</li>
<li>Παίρνουμε τα ειδικά φορμάκια για cupcakes στα οποία έχουμε βάλει και τα ειδικά χαρτάκια. Βάζουμε το μείγμα μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.</li>
<li>Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα.</li>
</ul>
<p><strong>Για το frosting</strong></p>
<ul>
<li>Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.</li>
<li>Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη.</li>
<li>Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes μας.</li>
<li>Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε λίγη σοκολάτα…</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα