Scones με σοκολάτα και φράουλα!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7 γρ. σόδα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 110 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 200 γρ. φράουλες
  • ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα λίγο με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το γάλα, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια πάλι ενός κουταλιού.
  • Παράλληλα κόβουμε τις φράουλες στα 4 και τις προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με τα χέρια μας πια, ελαφρά δημιουργώντας ένα στρογγυλό δίσκο διαμέτρου περίπου 25-30 εκ. και πάχους 1-2 εκ.
  • Αλευρώνουμε το ζυμάρι μας και το τυλίγουμε σε μια μεμβράνη που προηγουμένως την έχουμε αλευρώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε τριγωνικά scones, (σαν πίτσα δηλαδή) τα βουτάμε στο μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα ή τα πασπαλίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε με μαρμελάδες και βούτυρο.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ