Κέικ σοκολάτας με mereda!

<p><span><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li>1 πακέτο κόκκινη φαρίνα 500 γρ</li>
<li>250 γρ μαργαρίνη (1 βιταμ κεσεδάκι)</li>
<li>440 γρ ζάχαρη (2 ½ κούπες)</li>
<li>1 κουτί εβαπορέ γάλα – αδιάλυτο</li>
<li>4 αβγά</li>
<li>3 βανίλιες</li>
<li>2 κουταλιές σούπας κακάο</li>
<li>200 γρ κουβερτούρα</li>
<li>λίγη μερέντα</li>
<li>λίγη τρούφα</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ul>
<li>Ολα τα υλικά μας να είναι αρκετή ώρα εκτός ψυγείου.</li>
<li>Λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο από το γάλα της συνταγής σε μπεν μαρι και την αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Χωρίζουμε τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα .</li>
<li>Χτυπάμε το βιτάμ πολύ καλά μέχρι ν’ ασπρίσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.</li>
<li>Προσθέτουμε τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα, τις βανίλιες, την φαρίνα, το κακάο, το μείγμα της κουβερτούρας και τέλος σιγά σιγά την μαρέγκα.</li>
<li>Βουτυρώνουμε πολύ καλά 4 μακρόστενες φόρμες αλουμινίου μιας χρήσης ή ότι άλλη φόρμα έχουμε, μοιράζουμε την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά.</li>
<li>Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην κρατήσουν υγρασία .</li>
<li>Αφού κρυώσουν εντελώς τα κόβουμε οριζόντια κατά μήκος και περνάμε στο κάτω κομμάτι του κέικ μια ελαφριά στρώση μερέντας.</li>
<li>Τοποθετούμε από πάνω το κομμάτι που κόψαμε και αλείφουμε εξωτερικά με μερέντα όλο το κέικ.</li>
<li>Ρίχνουμε και λίγο τρούφα, που κολλάει πολύ εύκολα επάνω στην μερέντα.</li>
<li>Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και μετά ..</li>
</ul>

Σχετικά άρθρα