Κέικ σοκολάτας με mereda!

8 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο κόκκινη φαρίνα 500 γρ
  • 250 γρ μαργαρίνη (1 βιταμ κεσεδάκι)
  • 440 γρ ζάχαρη (2 ½ κούπες)
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα - αδιάλυτο
  • 4 αβγά
  • 3 βανίλιες
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • λίγη μερέντα
  • λίγη τρούφα

Εκτέλεση

  • Ολα τα υλικά μας να είναι αρκετή ώρα εκτός ψυγείου.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο από το γάλα της συνταγής σε μπεν μαρι και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα .
  • Χτυπάμε το βιτάμ πολύ καλά μέχρι ν’ ασπρίσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα, τις βανίλιες, την φαρίνα, το κακάο, το μείγμα της κουβερτούρας και τέλος σιγά σιγά την μαρέγκα.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά 4 μακρόστενες φόρμες αλουμινίου μιας χρήσης ή ότι άλλη φόρμα έχουμε, μοιράζουμε την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην κρατήσουν υγρασία .
  • Αφού κρυώσουν εντελώς τα κόβουμε οριζόντια κατά μήκος και περνάμε στο κάτω κομμάτι του κέικ μια ελαφριά στρώση μερέντας.
  • Τοποθετούμε από πάνω το κομμάτι που κόψαμε και αλείφουμε εξωτερικά με μερέντα όλο το κέικ.
  • Ρίχνουμε και λίγο τρούφα, που κολλάει πολύ εύκολα επάνω στην μερέντα.
  • Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και μετά ..
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ