Κεκάκια με επίστρωση κανέλας και ζάχαρης!

<h3><span class="IngredientsStarLeft">ΥΛΙΚΑ</span></h3>
<p class="IngredientsText">80 γρ. βούτυρο &amp; 6 κ.σ. επιπλέον για την επίστρωση</p>
<p class="IngredientsText">100 γρ. ζάχαρη &amp; 100 γρ. επιπλέον για την επίστρωση</p>
<p class="IngredientsText">1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου</p>
<p class="IngredientsText">190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</p>
<p class="IngredientsText">11/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</p>
<p class="IngredientsText">Αλάτι 1/2 κ.γ.</p>
<p class="IngredientsText">1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο</p>
<p class="IngredientsText">1/4 κ.γ. μπαχάρι</p>
<p class="IngredientsText">1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη</p>
<p class="IngredientsText">1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού</p>
<p class="IngredientsText">110 ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου</p>
<p class="IngredientsText">1 κ.γ. κανέλα σκόνη</p>
<p class="IngredientsText"> </p>
<div class="itemIntroText">
<p>Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό στο διάλειμμα από τα μαθήματα ή τη δουλειά.</p>
</div>
<div class="itemFullText">
<p>Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 80 γρ βούτυρο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει, να ροδίσει και να αρχίσει να μυρίζει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο και περνάμε ελαφρά με βούτυρο και αλεύρι τις φόρμες για μαφιν. Προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρης και το αυγό στο βούτυρο που έχει κρυώσει και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.<br />Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά, εκτός από την κανέλα.<br />Αρχίζουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας στο μίγμα βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα και κάθε φορά στο ενδιάμεσο χτυπάμε καλά ώστε να ομογενοποιούνται καλά τα υλικά μας.<br />Όταν ολοκληρώσουμε με τη ζύμη μας τη μοιράζουμε ομοιόμορφα στις φόρμες για μάφιν και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν μια χρυσαφή – καφέ απόχρωση.</p>
<p>Μέχρι να ψηθούν τα κεκάκια μας ετοιμάζουμε τα υλικά για την επίστρωση. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλλα. Όταν ψηθούν τα κεκάκια μας τα βγάζουμε από τη φόρμα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και με πολύ προσοχή ώστε να μην σπάσουνε.<br />Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε εξωτερικά με το βούτυρο και τα ρολάρουμε μέσα στο μίγμα ζάχαρης κανέλας ώστε να πάει καλά σε όλη την επιφάνεια.<br />Αν τα φάτε ζεστά η γεύση θα σας ξετρελάνει και ο συνδυασμός μαζί με καφέ ή σοκολάτα θα σας απογειώσει.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.cookbox.gr/">http://www.cookbox.gr/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα