Koτόπουλο cordon bleu στο φούρνο!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 φιλέτα κοτόπουλο (1 ολόκληρο στήθος)</li>
<li>6 φέτες ψωμί του τοστ</li>
<li>1 κοφτή κ.σ. ξερό θυμάρι </li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>1 κ.γ. πάπρικα</li>
<li>2 αυγά</li>
<li>6 φέτες τυρί για τοστ</li>
<li>6 φέτες γαλοπούλα</li>
<li>½ κούπα αλεύρι γ.ό.χ.</li>
<li>μερικές οδοντογλυφίδες</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούνρο μας στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Κόβουμε διαγώνια το κάθε ένα φιλέτο σε 3 μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το κάθε κομμάτι ανάμεσα από 2 μεμβράνες και τα χτυπάμε με έναν μπάτη για να λεπτύνουν. Το ιδανικό μέγεθος που θέλουμε να φτάσουν είναι 10 x 10 εκ. ή και μακρύτερα κατά τη μία διάσταση.</li>
<li>Ρίχνουμε στο κάθε κομμάτι πιπέρι, αλάτι, βάζουμε πάνω του μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.</li>
<li>Στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.</li>
<li>Θρυμματίζουμε το ψωμί στο μούλτι σε δόσεις και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό (1 κ.σ.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Σε ένα τρίτο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι.</li>
<li>Βουτάμε το κάθε ένα ρολό πρώτα στο μπολ με το αλεύρι. Μετά το βουτάμε στο μπολ με το αυγό και μετά στο μπολ με το θρυμματισμένο ψωμί.</li>
<li>Έχουμε στρώσει λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και εκεί πάνω βάζουμε τα ρολά μας.</li>
<li>Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε!</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα