Απίστευτη γαλοπούλα με μανιτάρια στη λαδόκολλα!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 1,5 κιλά φιλέτο γαλοπούλας σε 4 μερίδες
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά μέτρια
  • 250 γρ. πατάτες  μικρές
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κούπες χόρτα (αντίδια, σπανάκι, σέσκουλα) καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκ.
  • θυμάρι φρέσκο 4 κ.σ. μόνο τα φύλλα χωρισμένο στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • 8 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 8 κ.σ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ρύζι

  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • φλούδες από 1 λεμόνι
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ½ κούπα νερό

 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το ούζο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε λίγα ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρειαστούμε.

Για τα πουγκιά

  • Το 1 φιλέτο γαλοπούλας μας βγάζει 4 μερίδες άρα θα χρειαστούμε 4 πουγκιά.
  • Ετοιμάζουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα. Κόβουμε και 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε το αλουμινόχαρτο κάτω από τη λαδόκολλα.
  • Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα πουγκιά μας.
  • Πάνω από κάθε λαδόκολλα βάζουμε από λίγα χόρτα.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλα και ρίχνουμε και λίγα μανιτάρια πάνω από κάθε πουγκί. Χρειαζόμαστε την υγρασία από τα μανιτάρια για τη συνταγή για να έχουμε ωραία σάλτσα οπότε δεν τα σοτάρουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τα χόρτα σε κάθε πουγκί.
  • Πλένουμε τις πατάτες και τις χρησιμοποιούμε με τη φλούδα.
  • Κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να τους δώσουμε λίγο χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό θυμάρι στις πατάτες. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες, τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις μοιράζουμε στα πουγκιά.
  • Κόβουμε το 1 φιλέτο γαλοπούλας σε 4 κομμάτια.
  • Στο τηγάνι που είχαμε τις πατάτες το σκουπίζουμε με ένα χαρτί, ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι και δίνουμε χρώμα στα φιλέτα γαλοπούλας και από τις 2 πλευρές.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι. Όταν πάρουν χρώμα, τα βάζουμε πάνω από τα λαχανικά (1 σε κάθε πουγκί).
  • Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα πουγκιά. Τα πιέζουμε να κλείσουμε ανοίγοντας λίγο από πάνω για να ρίξουμε τη σάλτσα μας πάνω από τη γαλοπούλα. Μοιράζουμε τη σάλτσα στα πουγκιά και τα πιέζουμε λίγο για να κλείσουν.
  • Βάζουμε το ταψί με τα πουγκιά στο φούρνο.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Όσο ψήνεται η γαλοπούλα ετοιμάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 φλούδες λεμόνι στις οποίες έχουμε καρφώσει από 1 γαρύφαλλο και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστεί η πρώτη φουσκάλα και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά χαμηλή, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να τραβήξει όλη την υγρασία. Σερβίρουμε το ρύζι αφού το αφρατέψουμε με ένα πιρούνι με την γαλοπούλα και τη σάλτσα της.

 

http://akispetretzikis.com/

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ