Φτιάξτε τα δικά σας κοτοπιτάκια

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 1 συσκευασία ζύμη κουρού

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 4-5 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
  • 200 γρ. φέτα
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • 1 κρόκο για άλειμμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο λάδι. 
Ρίχνουμε και τα αρωματικά να δώσουν τα αρώματά τους στο λάδι σε μέτρια φωτιά.


  • Ρίχνουμε μέσα και τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να χάσει το κόκκινο χρώμα και να μην έχει πια γρομπαλάκια ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

 Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την ντομάτα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά μέχρι τα περισσότερα υγρά να έχουν εξατμιστεί. Σε αυτό βοηθάει και η φαρδιά κατσαρόλα.

 Η γέμιση είναι έτοιμη όταν φαίνεται ζουμερή αλλά δεν υπάρχουν γύρω πολλά υγρά και έχει μείνει μόνο με το 'λάδι' της.

 Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • 

Με ένα τσέρκι ή με 1 φλιτζάνι του τσαγιού, κόβουμε 6 δίσκους διαμέτρου 15 εκατοστών από την κάθε  ζύμη μας (συνολικά 12 δίσκοι).


  • Στη μέση κάθε δίσκου ζύμης βάζουμε 2-3 κ.σ. γέμιση.
  • Έχουμε δίπλα μας ένα μπολ με νερό και βρέχουμε την περιφέρεια του κύκλου της ζύμης. Διπλώνουμε στη μέση και κολλάμε τα δύο άκρα κάνοντας 'μισοφέγγαρα'. Με ένα πιρούνι πατάμε τα σημεία που ενώθηκε η ζύμη για να τα κλείσουμε καλά.


  • Χτυπάμε ένα κρόκο με λίγο νερό και περνάμε τις πίτες από πάνω με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε πρώτα στρώσει με λαδόκολλα.
  • 

 Ψήνουμε τις πίτες για 25 λεπτά..

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ